Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
24. listopada 2018.
Riječka grupa u suradnji sa Setalight Records

OPO potpisao za njemačku etiketu

OPO potpisao za njemačku etiketu
OPO potpisao za njemačku etiketu
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2013. u 9:54 2013-11-30T09:54:14+01:00

Setalight su borci za ljudska prava. To isto su prepoznali i kod nas i za suradnju nema nikakvih prepreka

RIJEKA Riječka grupa One Possible Option ovih dana ima mnogo razloga za sreću i zadovoljstvo. OPO je naime započeo suradnju s njemačkom izdavačkom kućom Setalight Records sa sjedištem u Berlinu. Za početak suradnje pripremaju izdanje koje će biti objavljeno 20. prosinca. 

– Radi se o EP-u pod imenom »My Name is Uncreature« koji će izaći na split CD-u s berlinskim bendom Samavayo. Samavayo je bend koji je objavio već četiri albuma i odsvirao više od 350 koncerata u Europi. Znači, naš i njihov EP bit će objavljeni »u paketu«, u svrhu bolje promocije OPO-a na njemačkom tržištu gdje smo novi bend, rekao je pjevač grupe One Possible Option Deni Kasapović.

 
Govoreći o tome kako je došlo do suradnje s njemačkim izdavačem, otkrio nam je kako su se oni sami javili diskografima za koje su mislili da gledaju na umjetnost na isti način kao i oni. 

– Izdvojili smo manji broj izdavačkih kuća koje stilski, ali prije svega svojom filozofijom, odgovaraju našem bendu. Moram priznati da je Setalight sa svojim projektima jedna zaista zanimljiva kuća, oni su prije svega borci za ljudska prava. Oni su to isto prepoznali i kod nas i za suradnju tada nema nikakvih prepreka. Sam Samavayo je također bend s jako dobrom porukom tako da nas veže malo više od samog glazbenog stila, objasnio je. 

Za promociju novog izdanja riječki bend priprema spot za pjesmu »Mountain« koji je trenutačno u montaži, a u proljeće sljedeće godine očekuje ih i turneja po Hrvatskoj, Njemačkoj i ostatku Europe. Prije toga u planu su im nastupi pred domaćom publikom. 

– Sviramo u Labinu na Božićnom festu 21. prosinca, znači dan nakon objavljivanja EP-a, tako da će nam taj koncert poslužiti kao svojevrsna promocija izdanja. Za Rijeku planiramo poseban event u sklopu hrvatskog dijela turneje i obilježavanja izlaska ovog materijala. Turneja počinje 14. ožujka 2014. godine, a zadnji koncert u Hrvatskoj bit će 21. ožujka i to u Beertiji, to jest Klub.u na Trsatu. Nakon toga idemo u Njemačku. Nadamo se dobrom odazivu, a mi možemo obećati da će i OPO i Samavayo dati sve od sebe na koncertima, dodao je Kasapović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
NAJLUKSUZNIJI BMW STIGAO U HRVATSKU