Školarci kuhali za glazbenike

Noćne ptice na doručku u Ugostiteljskoj školi Opatija

Davor Žic

"Da, definitvno jest malo prerano za ovako obilan obrok, jer ako se liježe u 4 ili 5 sati ujutro, teško je biti oran već od 10 sati. No, ovakav poziv se ne odbija", rekao je Elvis Stanić



OPATIJA Mile Kekin i društvo iz Hladnog piva, Marijan Brkić-Brk iz Parnog valjka, Elvis Stanić koji ovih dana proslavlja 40 godina glazbene karijere i 50 godina života te niz drugih poznatih lica iz svijeta hrvatske glazbe okupilo se jučer ujutro u Ugostiteljskoj školi Opatija gdje ih je ravnatelj Damjan Miletić ugostio na doručku.


Možda malo prerano, jer glazbenici kao »noćne ptice« nisu navikle na »jutarnja druženja«, pa se prije bogatog obroka koji je uključivao frape od jagoda, fritaju, te ražnjiće od voća, noćna »paučina iz glave« tjerala crnom kavom. 


  – Da, definitvno jest malo prerano za ovako obilan obrok, jer ako se liježe u 4 ili 5 sati ujutro, teško je biti oran već od 10 sati. No, ovakav poziv se ne odbija. Moj doručak, inače, vrlo je jednostavan i sastoji se od jedne šalice vruće i jake crne kave, ali u ovakvoj prilici svakako valja napraviti iznimku, otkrio je poznati jazzer Elvis Stanić, koji se u Ugostiteljsku školu vratio nakon nekoliko desetljeća odsutnosti – među tim je hodnicima, naime, kao srednjoškolac proveo »formativne godine«. 




  Rano buđenje nije, čini se, »u krvi« niti punkerima iz Hladnog piva, koji su u Ugostiteljsku školu stigli ravno s puta. 


  – O, pa lijepo je ovdje, izgleda kao neko malo bolje vjenčanje, sviđa mi se. Inače jako volim Opatiju i Rijeku, svako mjesto, zapravo, gdje se vidi more, a i vežu me lijepa sjećanja jer smo prvi Porin dobili, mislim, upravo u Opatiji. Što se tiče doručka, obično pojedem nešto s nogu, nisam tip koji će si frigati jaja ujutro ili spremati neki ozbiljniji doručak, a na putovanjima po hotelima uvijek je »borba« da se čim kasnije može doći na doručak, kazao je Mike Kekin.