Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Kreće u solističke vode

Nikolina Tomljanović: Suprugova pjesma nije o meni, nego za mene

Snimila Viviana Lokmer Šulina
Snimila Viviana Lokmer Šulina
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2014. u 12:24 2014-08-06T12:24:00+02:00

Pjesma »Budi tu« drugačija je od svega što sam do sad otpjevala. Nedostajao je tekst, a bila sam uvjerena da ga moj suprug može napisati. Simpatično mi je da u mojoj velikoj strasti to jest glazbi mogu surađivati sa svojim suprugom 

RIJEKA Pjesmom »Budi tu« koju će izvesti na 17. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku Nikolina Tomljanović zaplovit će u solističke vode. Riječka pjevačica, članica popularnog riječkog kvarteta E.N.I., međutim, neće zanemariti ni stalni angažman u matičnoj grupi.

Glazbu za njezin prvi samostalni singl napisao je Zvonimir Zrilić, stihove potpisuje Nikolinin suprug Jakob Patekar, dok je za aranžman i produkciju bio zadužen Neno Belan. 

 Kako ste se, i zašto baš sad, odlučili za solo karijeru? 

  – Ponekad bih razmišljala bih li paralelno s E.N.I. krenula u solističku karijeru, ali donedavno je ostalo samo na tome… Sada kao da se sve poklopilo. Veliku ulogu u svemu imali su Neno Belan i Vedran Križan koji su rekli da bih trebala snimiti country album. 

 Suradnja sa suprugom

Prvi vam je solistički singl pjesma »Budi tu« koju ćete izvesti na 17. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Zašto baš na tom festivalu? 

  – Festivali se uvijek čine kao dobar potez predstavljanja novoga izvođača ili novog singla. Festivala nije puno, a osjećala sam da je ovom tipu pjesme mjesto baš na šibenskom festivalu. Pjesma je primljena na festival i raduje me nastup. Mlada dizajnerica Dolores Stulić pobrinula se za styling, a Alexandra se, kao i uvijek, brine o mojoj frizuri. 

 Glazbu pjesme »Budi tu« napisao je Zvonimir Zrilić, stihove vaš suprug Jakob Patekar, a aranžman potpisuje Neno Belan. O čemu govori pjesma? 

  – Da, Neno mi je pustio Zvonimirovu pjesmu i jako mi se svidjela. Drugačija je od svega što sam do sad otpjevala. Nedostajao je tekst, a bila sam uvjerena da ga moj suprug može napisati. Pjesma govori o čežnji za voljenom osobom koja iz nekog razloga nije tu. 

 Kakav je osjećaj izvoditi pjesmu koju potpisuje vaš suprug? Je li je namijenio vama? 

  – Simpatično mi je da u mojoj velikoj strasti to jest glazbi mogu surađivati sa svojim suprugom. Pjesma nije o meni, ali je za mene.
 

 Hoćete li možda uglazbiti i još neku njegovu pjesmu? 

  – Da, sigurno će se njegovi tekstovi naći i u sljedećim pjesmama. Neki tekstovi već čekaju da se uglazbe. 

 Neno Belan producirat će i vaš prvi solo album. Možete li nam otkriti nešto više o njemu? U kojoj je fazi, tko su autori pjesama? 

  – Ne bih išla tako daleko i već govorila o cijelom albumu. Dogovor je da se ide korak po korak, tj. pjesma po pjesma. Učinjene su još neke demo snimke i ujesen trebamo u studio, a za jednu se stranu pjesmu čeka odobrenje za obradu. Jednog autora već mogu otkriti, a to je Robert Funčić, a što se tiče glazbenika, trebam svakako spomenuti i Vedrana Križana na klavijaturi, Alena Tibljaša na bubnju, Nenu Belana i Zvonimira Zrilića na gitari, Davora Rodika (Plava trava zaborava) na pedal steel gitari. 

 Hoće li na albumu možda biti i vašeg autorskog materijala? 

  – Samo ako budem bila jako inspirirana. A mogla bih biti… 

Riječani u Šibeniku

 Nikolina Tomljanović neće biti jedina riječka predstavnica u Šibeniku. Neno Belan & Fiumens na Večerima dalmatinske šansone predstavit će se pjesmom »Daj mi daj«, a grupa Rivers izvest će pjesmu »Sunčana strana« koju potpisuju Katarina Jurić i Irena Križ. Duško Rapotec Ute, Robert Pilepić i Ivan Popeskić potpisuju pjesmu »Olujna noć« koju će izvesti Bernarda Bruno. Rapotec i Pilepić autori su i pjesme »Prominilo se vrime« klape Cambi iz Kaštel Kambelovca, dok Popeskić potpisuje i aranžman za pjesmu Dalibora Prochazke »I nakon svega«. Spomenimo i Aleksandra Valenčića koji potpisuje aranžman pjesme »Pričaj mi Dalmaciju« klape Cambi iz Splita te »Sudbini oteta« Josipe Mustać. Za pjesmu »Vratilo se sunce« Alena Vitasovića i klape Motovun Valenčić je napisao aranžman, a Robert Pilepić tekst.

 

Jednom Putokaz, uvijek Putokaz

Pjesma »Budi tu« je žanrovski okarakterizirana kao country pop balada. U kojem ćete žanru stvarati sljedeće pjesme?
 

 – Radit ćemo pop glazbu, ali ćemo se svakako približiti country glazbi. 

 Paralelno nastavljate i rad s grupom E.N.I., što se »kuha« u toj kreativnoj kuhinji? 

  – E.N.I. pomalo kuhaju novi singl. Pjesma »Prekrasan dan« odlično se drži na top ljestvicama pa ćemo još malo pričekati s objavljivanjem novoga singla. 

 Putokazi u kojima ste započeli pjevačku karijeru pripremaju veliki slavljenički koncert. Kakva će biti vaša uloga u njemu? Što vama predstavljaju Putokazi? 

  – Da, jako sam uzbuđena zbog koncerta. Od početka mi se svidjela ideja okupljanja svih članova Putokaza. Bilo je lijepo vidjeti neka nova lica, upoznati sve generacije Putokaza, složno raditi na projektu i ponovo osjetiti Putokaze. Jednom Putokaz, uvijek Putokaz.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.