Virtuoz posjetio Villu Ariston

Maksim Mrvica: Opatija mi je pružila predivno iskustvo i zato se rado vraćam

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Mrvica i  društvo uživali su u jelima po narudžbi, a odabrali su ribu. Večerali su opušteno i polako te u restoranu uživali gotovo tri sata



OPATIJA Znameniti klavirski virtuoz Maksim Mrvica, večer uoči sinoćnjeg koncerta, u društvu svojih prijatelja i suradnika posjetio je opatijsku Villu Ariston gdje je u jedinstvenom ambijentu uz Lungomare priređen event za uzvanike – sljubljivanje rose vina i slatko-slanih kombinacija.


Na meniju što ga je sastavilo stručno osoblje ove poznate vile u Opatiji našle su se sve same delicije počevši od svježih kamenica s pjenicom od mente praćenih Biser vinom rose Bertoša, mariniranoga repa jastoga s ribizlom i zapečenim kozjim sirom uz što je posluženo vino rose Krauthaker, a nastavivši se uz gazpachio od malina i crvene paprike s dagnjama u tempuri i vino rose Galić, zapečene škampe na cous-cousu s pestom od badema i tikvica uz rose Radovan, prsa od prepelice s kavijarom od šumskog voća i vino rose Korta Katarina te za kraj desert – parfe od malina s cryspi bijelom čokoladom i rose Tomaz.


Eno-gastro simfonija




No, dok su uzvanici ove »eno-gastro« simfonije tijekom cijele večeri uživali u ugodnoj glazbi i slijedovima s menija, Maksim Mrvica i njegovo društvo uživali su u jelima po narudžbi, a odabrali su ribu – od kvarnerskih škampi, do jastoga na vrhunskom kozjem siru. Večerali su opušteno i polako te u restoranu uživali gotovo tri sata.


Pijanist svjetskoga glasa svirao je u hotelu – Villi Ariston prigodom njezinog ne tako davnog svečanog otvorenja u preuređenome ruhu, pa je osoblje još od te večeri zapamtilo kako obožava čokoladu i stoga je i ovu večeru u Opatiji zaključio desertom na bazi čokolade.


– Opatija mi je pružila predivno i fantastično iskustvo i zato sam joj se sa zadovoljstvom ponovo vratio – rekao je pod dojmom ugodne ljetne večeri i s osmijehom na licu na terasi Ville Ariston Maksim Mrvica, a kada je nešto prije ponoći završio s večerom, vrlo zadovoljan kvalitetom usluge, ljubaznim osobljem i ambijentom, fotografirao se u samoj vili za uspomenu s kompletnim timom koji je tijekom cijele večeri brinuo da sve bude »na razini zadatka«.



Specijalitete za Maksima Mrvicu i uzvanike pripremali su Robert Benzia (šef kuhinje) te kuhari Dean Dobrec i Marko Mandek. Goste su posluživali konobari Ante Milovac, Marko Škarica, Alen Vukić i Martina Škarica, a brigu oko svih detalja potrebnih da bi večer u Villi Ariston protekla u što boljem ugođaju, vodile su vlasnica Valentina Barbic i direktorica Cyntia Vučaj, a pomagao im je još i Zlatko Lovrić.



Poseban pjenušac


Nakon svega, u znak zahvalnosti – vlasnici Ville Ariston, obitelj Barbic, u ovoj prigodi predvođeni šarmantnom Valentinom Barbic, darovali su dobro raspoloženom Maksimu Mrvici posebnu bocu pjenušca s amblemom ove povijesne vile u kojoj su tijekom godina slave odsjedali mnogi poznati – od članova obitelji Kennedy do Coco Chanel.


Kao pravi gentleman, niti Mrvica nije u goste došao praznih ruku te je gospođi Barbic poklonio svoj novi CD »Mezzo-Mezzo« koji je sinoć i promoviran na Ljetnoj pozornici u Opatiji.