Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Klapske minijature

Ljeto na Gradini: Kirice i Pinguentum - poslastica za ljubitelje klapa

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2012. u 23:07 2012-07-06T23:07:00+02:00

Umjesto na mjestu predviđenom za pjevanje, dvije su klape nastup većim dijelom odradile - među publikom. Ionako intimna atmosfera na Gradini time je dobila još topliju notu

RIJEKA Dan nakon vrsnog vokalno-instrumentalnog slovensko-hrvatskog dvojca Zorana Predina i Matije Dedića, na Trsatskoj gradini nešto posve drukčije. Nastavljajući tradiciju Klapskih minijatura, klapskih večeri u kojima je naglasak na baštini i a capella izvedbi, sinoć su u sklopu sedmog Ljeta na Gradini nastupile dvije klapske družine – ženska klapa Kirice i muška klapa Pinguentum.

Klapa Pinguentum iz Buzeta osnovana je 1994. godine u sklopu Glazbenog društva »Sokol«, a kao jedan od njezinih najvećih uspjeha izdvaja se prošlogodišnja pobjeda u superfinalu Omiškog festivala dalmatinskih klapa.

Ženska klapa Kirice njeguje bogati klapski izričaj Istre, Primorja i Dalmacije. Osnovana je 2004. i djeluje u sklopu KUD-a Dr. Antun Barac iz Grižana.

Posebnost sinoćnjeg koncerta bio je izostanak koncertne pozornice - umjesto na mjestu predviđenom za pjevanje, dvije su klape nastup većim dijelom odradile - među publikom. Ionako intimna atmosfera na Gradini time je dobila još topliju notu.

Besplatan nastup klape Kirice i Pinguentum bio je prava poslastica za ljubitelje izvornog klapskog pjevanja, stoga je prava šteta što u njihovim interpretacijama nije uživalo više posjetitelja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.