Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
28. siječnja 2020.
Nastup za Aviciija

Koncertom odali počast prerano preminulom DJ-u i pomogli onima koji se bore s mentalnim poremećajima

Rita Ora bila je jedna od glazbenica koje su nastupile na koncertu/Foto REUTERS
Rita Ora bila je jedna od glazbenica koje su nastupile na koncertu/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2019. u 18:48 2019-12-06T18:48:00+01:00

Glazbene zvijezde poput Rite Ore, Adama Lamberta i Davida Guette samo su neki od izvođača koji su nastupili kako bi odali počast svojem prijatelju

Počasni, a ujedno i humanitarni, koncert prerano preminulom švedskom DJ-u Aviciiju održan je jučer u štokholmskoj Areni. Šveđanin je pronađen mrtav u Omanu u travnju prošle godine, a obitelj je nakon toga izjavila kako je Tim bio "perfekcionist koji se borio sa stresom i anksioznošću", prenosi BBC.

S tek 28 godina napustio je svoje bližnje koji su ovim koncertom odlučili pomoći svima koji se bore s mentalnim poremećajima. Naime, prihod od prodanih ulaznica ići će udrugama koje pomažu osobama s mentalnim poremećajima te onima koje se bore za jačanje prevencije samoubojstva.  

Glazbene zvijezde poput Rite Ore, Adama Lamberta i Davida Guette samo su neki od izvođača koji su nastupili kako bi odali počast svojem prijatelju. Koncert je otvoren izvedbom švedskog pjevača Sandra Cavazze koji je s Aviciijem snimio duet "Without You". Stihovima "Moram naučiti kako voljeti bez tebe..." posebno je dirnuo publiku među kojom je bila cijela Aviciijeva obitelj, ali i švedski princ Carl Philip i princeza Sofia, piše BBC. 

Švedski princ i princeza

- Želim zahvaliti Aviciijevoj obitelji za organizaciju ovog koncerta kojime se ujedno želi podići svijest o mentalnom zdravlju. Često uspjeh može izgledati kao prikaz da je nekome mentalno dobro, ali zapravo tu postoji puno posla... - napisala je Rita Ora na svojem Instagram profilu nakon koncerta. 

David Guetta rekao je kako je smrt švedskog DJ-a "poziv za buđenje" cijeloj našoj zajednici te je priznao kako je u zadnje vrijeme smanjio i broj koncerta koje održava, upravo zbog stresa i mentalnog zdravlja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze