Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
17. veljače 2019.
Dan žena

Koncert Riječankama na dar: Mia Dimšić 8. ožujka u Centru Zamet

Mia Dimšić / Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Mia Dimšić / Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2018. u 14:19 2018-02-28T14:19:22+01:00

Besplatne ulaznice za koncert Mije Dimšić će 6. i 7. ožujka od 11 do 12 sati ujutro pa sve do »isteka zaliha« samo pripadnicama ljepšeg spola dijeliti na Korzu gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel

RIJEKA Već je postala tradicija da riječki SDP poklanja Riječankama besplatni koncert nekog hrvatskog glazbenog izvođača za njihov praznik, Međunarodni dan žena 8. ožujka. Nakon Josipe Lisac, Massima Savića, Olivera Dragojevića, Zorana Predina i Matije Dedića, Nene Belana i Fiumensa te grupe E.N.I., ove godine izbor je pao na mladu nadu hrvatske estrade Miju Dimšić, pjevačicu s najviše nominacija za ovogodišnji, jubilarni 25. po redu Porin.

Mia Dimšić nastupit će u Centru Zamet 8. ožujka u 20 sati. Besplatne ulaznice za koncert Mije Dimšić će 6. i 7. ožujka od 11 do 12 sati ujutro pa sve do »isteka zaliha« samo pripadnicama ljepšeg spola dijeliti na Korzu gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, ali ne kao gradonačelnik nego kao predsjednik riječkog SDP-a.

Mlada osječka kantautorica Mia Dimšić na sceni se pojavila pred dvije godine samo s gitarom, lijepim glasom i dobrim pjesmama, bez velike pompe i PR-mašinerije. Već prve godine je osvojila nagradu HDU-a za najboljeg novog izvođača, a godinu dana poslije istu nagradu i za izvođača godine. Za mladu glazbenicu moglo bi se reći da je trenutačno prava glazbena senzacija. Njezina autorska pjesma »Život nije siv«, po kojoj je i nazvala album prvijenac, postala je hit u kratkom vremenu i ima više od 3 milijuna i 200.000 pregleda na YouTubeu. Lani je osvojila Porin za najbolji spot za pjesmu »Život nije siv«, jedan dnevni list nominirao ju je za svoju ovogodišnju nagradu za izvođača godine, a Music Pub joj je početkom siječnja dodijelio nagradu »Tereza Kesovija« za najbolju pjevačicu.

Prema glasovima struke najviše nominacija, njih devet, za ovogodišnji Porin osvojili su Mia Dimšić i njeni suradnici. Mijin album »Život nije siv« konkurira za album godine te također i u kategoriji najbolji album pop glazbe, dok je pjesma »Bezimeni« sa spomenutog albuma nominirana za pjesmu godine. Album »Život nije siv« osvojio je nominacije i u kategorijama za najbolju produkciju i najbolju snimku, a naslovnica albuma konkurira za najbolje likovno oblikovanje. Album »Božićno jutro« nominiran je za najbolji album popularno duhovne glazbe, a Mia Dimšić također konkurira za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom »Sunce, oblak, vjetar« koja je nominirana i za najbolji aranžman.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka