Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Raspjevana večer

Klapa Tramuntana iz Kraljevice pobjednica Festivala klapa i mandolina u Opatiji

Klapa Tramuntana / Foto Hrvatski festival klapa i mandolina
Klapa Tramuntana / Foto Hrvatski festival klapa i mandolina
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2015. u 11:46 2015-10-18T11:46:00+02:00

 Šesto izdanje Hrvatskog festivala klapa i mandolina još je jednom potvrdilo da je klapska pjesma itekako draga publici na Kvarneru, a oko tisuću zaljubljenika pjesme zapjevalo je s klapama na festivalskoj večeri održanoj u Spotrskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji.

Pjevalo se i pljeskalo tijekom izvedbi osam klapa koje su sudjelovale u natjecanju, no publika je glasačkim listićima čak 350 glasova dodijelila klapi Tramuntana iz Kraljevice koja je time postala i pobjednica festivala te za publiku zapjevala nakon proglašenja. Drugo mjesto sa 104 glasa osvojila je klapa Kampanel iz Zagreba, dok je treće mjesto sa 79 glasova osvojila klapa Kamik iz Kostrene. 

 Voditelj Neno Pavinčić već je od samog početka publiku poveo u raspjevanu večer, a za titulu najbolje natjecale su se klape Opatija, Adriaticum Šibenik, Grobnik Čavle, Proizd Vela Luka, Tramuntana Kraljevica, Žrnovnica, Kamik Kostrena i Kampanel Zagreb.

 Napomenimo da je, tijekom zbrajanja glasova, publika uživala u revijalnom programu u kojem su nastupile ženske klape Rožice i Hreljin, zapjevala je klapa Proizd, a sve je začinila izvrsnim nastupom posebna gošća večeri Meri Cetinić koja je, uz veliku podršku publike, otpjevala set bezvremenskih hitova.

 Hrvatski festival klapa i mandolina je u kasnim večernjim satima priveden kraju, uz obećanje i organizatora i publike da će se naći na istom mjestu za godinu dana, na još jednoj odličnoj i raspjevanoj fetsivalskoj večeri.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.