Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
Raspjevani gradić mali

foto KONCERT ZA PAMĆENJE Dule i Bonaca raspjevali lovransko kino »Sloboda«

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2018. u 12:10 2018-05-04T12:10:00+02:00

Uz Duška Jeličića Duleta, »opatijsko-lovranskega slavuja«, poznatog MIK-ovca i oca »ča-vala« nastupio je kompletan postav ove grupe, odnosno Silvana Jeličić (vokal i klavijature), Alain Ožbolt (bubanj), Spartaco Črnjarić (gitara), Edi Lazarić (klavijature) i Ivan Harej (bas)

LOVRAN Ča ti je »gradić mali« bez Duleta i Bonace? Iznimno popularni sastav kojemu je svaka pjesma hit, a čiji je frontmen Duško Jeličić Dule svojevremeno skladao nezaboravnu uspješnicu »Lovran, Lovran, gradić mali«, održao je sinoć u lovranskome kinu »Sloboda«, koncert za pamćenje.

S obzirom da sastav »Bonaca« postoji više od 40 godina, no ova godina za njega nije u znaku okrugle obljetnice, večer tijekom koje su pobornici »ča-vala« svih dobnih uzrasta mogli guštati »tuta forca«, nosila je naziv »40 i...«

AMA_8889_1
Koncert Duška Jeličića u Lovranu / Snimio Marin ANIČIĆ

No, u obnovljenoj dvorani lovranskoga kina, kao i uvijek kada je Dule u pitanju, napunjenoj gotovo do zadnjega mjesta, ugođaj je bio pravi slavljenički, pa baš nikoga nije smetalo što se zbilja nije slavila »jubilarka«.

Glavno da je Bonaca uz gotovo sve svoje hitove bila tu, a uz Duška Jeličića Duleta, »opatijsko-lovranskega slavuja«, poznatog MIK-ovca i oca »ča-vala« nastupio je kompletan postav ove grupe, odnosno Silvana Jeličić (vokal i klavijature), Alain Ožbolt (bubanj), Spartaco Črnjarić (gitara), Edi Lazarić (klavijature) i Ivan Harej (bas).

Ovim izvrsnim glazbenicima sinoć su »škinu držali«, također svima poznati »ljudi od nota i pozornice«, gosti večeri Vesna Nežić Ružić, Slavko Sekulić i Šajeta.

Dule i Bonaca inače »sako-toliko zakantaju« u Lovranu, budući da je Dule lovranski zet, a ove su godine nastupali na Antonji, na otvorenju maškara.

Sinoćnji koncert, bolje reći srdačno druženje s vjernom publikom budući da je Dule ispričao puno viceva i anegdota, bio je međutim pravi presjek kroz njihov autorski repertoar, a osim »gradića malog«, posebno je emotivna reakcija publike bila i na brojne druge uspješnice poput pjesama »Pod marunon«, »Moja je nona imela butigu«, »Kada vruja zavruja«, »Ma Jele, ma Jele«, »Beli, Cres i Lubenice«, »A ti pridi« i ostalih.

Baš kako je u jednoj od pjesama opjevao Dule – bilo je sinoć u Lovranu, zbog nevere s Kvarnera koja je »oprala« svaki domaći kantunić povremeno »škuro kako va kasele«, ali je optimizam kojega su Dule, sastav Bonaca i njihovi prijatelji širili dvoranom bio jači od svih vremenskih neprilika.

I opet prema Duletovim stihovima, u Lovranu je, u dvorani punoj zadovoljne publike, sve ako su vani noćno nebo i parale munje, jednostavno bilo »gušta živet«.

Tijekom ležerne večeri pune emotivnoga naboja, »padali« su uz ostalo i prigodni darovi, pa je Dule uz gromoglasan pljesak publike kao najveću nagradu, dobio između ostaloga i bocu rakije, a njegova supruga Silvana iz ruku »istarske ruže« Vesne Nežić Ružić – buket cvijeća, »rožice za rožicu«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka