Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
12. prosinca 2018.
"Bliszava ikona"

Johnny Hallyday, "francuski Elvis", umro u 74. godini

Johny Hallyday / REUTERS
Johny Hallyday / REUTERS
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2017. u 8:16 2017-12-06T08:16:31+01:00

Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj i drugdje u frankofonskom govornom svijetu

Johnny Hallyday, pjevač poznat pod nazivom »francuski Elvis« i koji je popularizirao rock'n roll u toj zemlji, umro je u 74. godini nakon borbe s rakom pluća, izvijestila je u srijedu njegova supruga Laeticia Hallyday. 

»Johnny Hallyday nas je napustio. Pišem ove riječi ne vjerujući. Ipak, istina je. Moj muškarac više nije s nama «, izjavila je Laeticia Hallyday. Iz Ureda francuskog predsjednika Emmanuela Macrona priopćeno je kako je Hallyday više od 50 godina bio blistava ikona.

Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj i drugdje u frankofonskom govornom svijetu. Prvu ploču izdao je 1959. godine, a prošli mjesec tijekom priprema novog albuma i turneje objavljene su vijesti o njegovu liječenju zbog poteškoća s disanjem u pariškoj bolnici.

Johnny Hallyday rođen je kao Jean-Philippe Smet u Parizu 15. lipnja 1943. Izuzetno popularan postao je 1960-ih kada je, kao francuska verzija Elvisa Presleya, bio i ostao najveći izvođač rock'n rolla u Francuskoj izvodeći na francuskom jeziku najpoznatije hitove američkih pjevača.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka