Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Album ''Goli zbog pasa''

Intimniji uvod u koncertnu promociju Kawasaki 3P-a

D. Lovrović
D. Lovrović
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2015. u 15:53 2015-02-21T15:53:19+01:00

 Kultni zagrebački bend Kawasaki 3P u četvrtak je u Malom pogonu podjednako kultne Tvornice održao koncertnu promociju svog novog albuma »Goli zbog pasa«. Šest godina nakon »Idu Bugari«, Kawasaki 3p objavio je treći studijski album, »Goli zbog pasa«

ZAGREB » Kultni zagrebački bend Kawasaki 3P u četvrtak je u Malom pogonu podjednako kultne Tvornice održao koncertnu promociju svog novog albuma »Goli zbog pasa«. Šest godina nakon »Idu Bugari«, Kawasaki 3p objavio je treći studijski album, »Goli zbog pasa«.

Sukladno svom, blago rečeno nekonvencionalnom imidžu, »3peri« su za koncertnu promociju odabrali manju dvoranu najvažnijeg zagrebačkog koncertnog prostora. Kako mu i ime govori, Mali pogon rezerviran je za manje, intimnije nastupe, tako da je u četvrtak dugoiščekivani diskografski novitet Kawasaki 3p-a svoj koncertni život započeo u intimnijem okruženju.

Ali, osim lokacije, ništa drugo nije bilo intimno ni suzdržano jer je Kawasaki 3P, koliko na albumu, a još i više uživo, ostao vjeran sebi i obrascu koji ih je i smjestio u krug koncertnih atrakcija: Tomfin deklamatorski vokal s tekstualnim minimalizmom jednostavnih i direktnih poruka (»vidim da me nema«, »stoj, stani prestani«, »sjekirom u glavu. Sred čela!«), čvrst gitarski duo Viduka – Barbarić koji ne gubi vrijeme na manirizam i trubački raspašoj koji iz pozadine bez problema prelazi u prvi plan.

Nakon, može se reći, ove oveće probe, »pravi« koncertni nastupi tek slijede. U Zagrebu je to u susjednom, Velikom pogonu Tvornice krajem ožujka i početkom proljeća kada će na velikoj promociji albuma »Goli zbog pasa« dobar dio publike nesumnjivo biti gol do pasa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.