Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Ritam dvorišta

Inovativni projekt Damjana Grpca: Duh šume glazbom oživljen usred Kastva

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2017. u 10:38 2017-08-03T10:38:14+02:00

Projekt koji su Damjan Grbac na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima, Andreas Marinello na saksofonu i Marko First na violini i sopilama snimali u šumi, preksinoć je zaživio u inspirativnom kastavskom ambijentu

Glazbena manifestacija Ritam dvorišta već drugu godinu za redom u sklopu Kastafskog kulturnog leta u najljepše, manje ili više skrivene lokacije kastavskih dvorišta, vrtova i trgova donosi koncerte vrsnih glazbenika i glazbenica. Ovogodišnja serija koncerata koji su se pokazali kao savršena varijanta za uživanje u opuštenim ljetnim večerima i druženje s glazbenicima i domaćinima i drugim glazboljupcima, nastavila se preksinoć kada je na Trgu Istarske vile predstavljen ambiciozni i inovativni glazbeni projekt – Forest GIIPUJA. Ugodno audiovizualno i eno-gastronomsko događanje u intimnom ambijentu kastavskog trga za primarni je cilj imalo promociju novog nosača zvuka Damjana Grpca, kontrabasista iz Kastva s diplomom tršćanske jazz akademije, glazbenika koji ne poznaje granice u interpretaciji istarske i primorske tradicionalne glazbe, zaštićene UNESCO-om.

Druženje je započelo u Galeriji Sv. Trojica gdje su posjetitelji imali prilike pogledati video Forest GIIPUJA, poslušati ga u posebnom 5.1. surround zvuku i doživjeti poseban ambijent šume u kojoj je projekt sniman.

Materijal je sniman u šumi Parka prirode Učka, a objavljen je na USB-stiku uklopljenom u unikatnu drvenu pločicu nalik kutijici za CD. Projekt koji su Damjan Grbac na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima, Andreas Marinello na saksofonu i Marko First na violini i sopilama snimali u šumi, preksinoć je zaživio u urbanom, ali opet vrlo inspirativnom kastavskom ambijentu. Grpcu, Grabušiću i Marinellu ovog se puta kao četvrti član benda pridružio istarski glazbenik Dario Marušić. Osim kroz nadahnutu kombinaciju jazz, etno i ambijentalne glazbe, publika je sve čari Istre i Primorja mogla doživjeti i kroz prezentaciju domaćih vina koja su se odlično sljubila s repertoarom Damjana Grpca i njegovih kolega.

Kao i svako ovogodišnje izdanje programa Ritam dvorišta, i preksinoćnje je bilo popraćeno radionicom pod vodstvom kreativnog ateljea ArtMašina. S obzirom na to da se na Trgu Istarske vile okupila publika svih generacija, zahvaljujući šarolikom programu, tako je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze