Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Popularne Riječanke

Grupa E.N.I. za jesen priprema osmi album: 'Što smo starije, obitelj nam je važnija od nastupa'

Foto Miho Bakalić
Foto Miho Bakalić
Autor:
Objavljeno: 12. kolovoz 2018. u 7:34 2018-08-12T07:34:44+02:00

Jesen će obilježiti zaokruživanje priče oko našeg zadnjeg albuma. Sad nam čini da pjesme koje smo snimale zadnjih nekoliko godina napokon trebaju biti objavljene na jednom albumu

Riječka grupa E.N.I. ovo će ljeto pamtiti po posljednjim pripremama za osmi album koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana. Početkom ljeta najavio ga je singl »Van kontrole«, moderna pop pjesma kojom Enice nastavljaju niz sjajnih singlova. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Vladimir Tomić, autor i frontmen benda Moskva s kojim djevojke dugo prijateljuju, ali prvi puta glazbeno surađuju. Novi su singl upotpunile i atraktivnim spotom koji je režirala Kristina Barišić. Elena Tomeček, Nikolina Tomljanović, Iva Močibob i Ivona Maričić otkrile su nam više o novom materijalu, o tome kako provode ljeto i što planiraju za jesen.

Ovo ste ljeto obilježile pjesmom »Van kontrole« kojom najavljujete osmi album. Kako pjesma prolazi među publikom, na radiju?

Nikolina: Divno je toliko godina baviti se glazbom, stvarati i pjevati. Izuzetno me raduje ovaj singl kao i činjenica da je već sedam, tj. gotovo osam albuma iza nas. Singl je izuzetno dobro prihvaćen, pršte odlični komentari kao i za videouradak. Godine, iskustvo i ljubav su prepoznati. Što smo starije...

Autor pjesme vaš je dugogodišnji prijatelj Vladimir Tomić.

Ivona: Vlado, ja i naše bolje polovice vraćali smo se s koncerta Marka Lanegana kad smo se ulovili teme Enica, želje da dovršimo album, ali i nedostatka pjesama koje bi prošle strogu selekciju svake od nas. Pa sam u jednom trenutku pomislila: Zašto samo kukaš, budi efikasna i rekla: Vlado, a zašto ti ne bi napravio neku stvar za nas. Neku kul pop stvar, ha? Očito je to za njega bio dovoljno zanimljiv izazov, da malo iskorači iz svoje autorske comfort zone jer sam vrlo brzo dobila na preslušavanje demo. Mislim da se Vlado odlično snašao u pop vodama i da bi trebao napraviti još koju pop pjesmu. Po mogućnosti, za nas.

Koliko će sveukupno pjesama biti na albumu?

Nikolina: Možda je klasika imati deset pjesama na albumu, ali mi smo se odlučile za osam pjesama na osmom albumu. Zaokružujemo cjelinu novim singlom. Od ranijih singlova poput »Ljudi« sa Zagrebačkog festivala 2014. godine, do »Prekrasnog dana« i njenog remakea u duetu s Nenom Belanom pa do posljednjeg singla »Van kontrole«...

Tko su vam sve bili glazbeni suradnici?

Nikolina: Mnogo je imena i autora: Vedran Križan, Vlado Simcich Vava, Andrej Babić iz grupe Markiz, Robert Funčić, Aleš Vovk i Vladimir Tomić, dok je producent gotovo na svim pjesmama Matej Zec, a Neno Belan je producirao »Prekrasan dan«. Gotovo da je to sve riječka ekipa.

Kada će album biti objavljen?

Nikolina: Album bi nakon ljeta trebao ugledati svjetlo dana. Trenutno se radi na vizualnom oblikovanju.

Koliko ste koncertno aktivne ovog ljeta?

Nikolina: Nekako smo sve manje koncertno prisutne, a radijski itekako prisutne. Ipak je tu mnogo albuma i pjesama iza nas, kroz gotovo 22 godine rada. Što smo starije, obitelj nam je ipak na prvom mjestu. Sve je više dječice pa nam je radijska prisutnost draža od koncertne.

Kakvi su vam planovi za jesen?

Ivona: Jesen će obilježiti zaokruživanje priče oko našeg zadnjeg albuma. Sad nam čini da je to poglavlje zaokruženo i da pjesme koje smo snimale zadnjih nekoliko godina napokon trebaju biti objavljene na jednom albumu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.