Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
29. veljače 2020.
Veliki koncert

Glazbena poslastica u Opatiji: Eros Ramazzotti 15. kolovoza stiže na Ljetnu pozornicu

Glazbena poslastica u Opatiji: Eros Ramazzotti 15. kolovoza stiže na Ljetnu pozornicu
Glazbena poslastica u Opatiji: Eros Ramazzotti 15. kolovoza stiže na Ljetnu pozornicu
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2019. u 19:40 2019-03-30T19:40:08+01:00

Jedna od najvećih talijanskih i svjetskih glazbenih zvijezda Eros Ramazzotti ljetnu krunu svoje svjetske turneje »Vita ce n'e« upriličit će 15. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji, priopćila je Hrvatska radiotelevizija, ekskluzivni medijski partner Festivala Opatija za gostovanje najavljeno kao središnji ljetni koncertni spektakl u Hrvatskoj.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković potpisali su u subotu u Opatiji Sporazum o suradnji kojim Hrvatska radiotelevizija postaje ekskluzivni medijski partner Festivala Opatija za koncert Erosa Ramazzottija 15. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji, priopćio je HRT.
Bačić je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što je menadžment Erosa Ramazzottija prepoznao ljepotu Hrvatske i potencijal jedne od vodećih koncertnih direkcija u Hrvatskoj, Festivala Opatija, »ali i snagu i kvalitetu Hrvatske radiotelevizije kao jedne od ponajboljih javnih servisa u EU«, odlučivši da će ljetnu krunu svoje velike svjetske turneje 2019. »Vita ce n'e« slavni talijanski glazbenik upriličiti upravo u intimnom ambijentu Opatijske Ljetne pozornice.
To je najbolji i logičan nastavak suradnje s Gradom Opatija, koju je HRT počeo prije nepuna dva mjeseca, vrlo uspješnim Glazbenim danima HRT-a i Dorom 2019. u Opatiji, napomenuo je Bačić.

Ravnatelj Festivala Opatija istaknuo je kako je medijsko partnerstvo s Hrvatskom radiotelevizijom na tom projektu »veliki kompliment Gradu i Festivalu Opatija«, koji se time svrstavaju u sam vrh najpoželjnijih domaćina najreprezentativnijih koncertnih i glazbenih događanja u nas.
Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić ocijenio je koncert Erosa Rammazzotija najboljim »pretpremijernim« uvodom u projekt EPK, kojim Rijeka i njezin partner, grad Opatija, najavljuju raskošan program i godinu Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.