Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Vatreni nastup hip-hop legendi

foto FOTO: ONYX zapalili Gjuro2

Fredro Starr / Foto: Vilim G (RNB Confusion)
Fredro Starr / Foto: Vilim G (RNB Confusion)
Onyx_6_ca_large
Onyx_6_ca_large
Onyx_3_ca_large
Onyx_3_ca_large
Onyx_2_ca_large
Onyx_2_ca_large
Onyx_10_ca_large
Onyx_10_ca_large
Onyx_15_ca_large
Onyx_15_ca_large
FOTO-ONYX-zapalili-Gjuro2_ca_large
FOTO-ONYX-zapalili-Gjuro2_ca_large
Objavljeno: 9. prosinac 2010. u 16:44 2010-12-09T16:44:00+01:00

Sinoćnji nastup grupe Onyx opravdao je očekivanja svih ljubitelja istinskog hip-hop zvuka. Onyxi su ponovno potvrdili svoj zlatni status među Zagrebačkom publikom ali i desecima posjetitelja iz Slovenije, Rijeke i ostalih gradova. U svom jednosatnom nastupu zapalili su pozitivnom energijom publiku i klub Gjuro 2.

Podsjetimo, ovo je drugi put da kultna hip-hop grupa gostuje u Hrvatskoj nakon što su prošle godine održali mini turneju u organizaciji Neki Daniels Medie u Rijeci, Zagrebu, Varaždinu, Splitu te Zadru gdje je turneja završila uhićenjem zbog remećenja javnog reda i mira.

Grupa Onyx nastala je 1988. Godine kada izdaju prve singlove „12“ i „Ah, and We do it Like this“. Fedro Starr i Sticky Fingaz odlaze sa demo izdanjem do Run DMC i Def Jamm te u 1992. godini izdaju svoj prvi album „Throw ya Gunz“. Album kupi sve pohvale kod kritike i publike te postiže izuzetan uspjeh i van Amerike. Za isti album osvajaju brojne nagrade poput one „Soul Train's album of the year“, MTV nagradu i dr. U 1995. godini izdaju svoj drugi album „All we got iz Us“ kojeg prestižni magazin Vibe svrstava u najbolji producirani hip-hop album u 1995. te kao jedan od najboljih hip-hop albuma ikad. Onyx svoj treći album „Shot 'Em Up“ izdaju u 1998. godini na kojem gostuju velikani hip-hop scene poput: DMX, Method Man, Reakwon, 50 Cent, Noreaga, Big Pun i dr. U hip-hop svijetu poznati su da imaju najvjernije fanove koji ih prate na sve koncerte, turneje i promocije. Njihovi specijaliteti su upravo nastupi koji odišu energijom, plesom i neprestalnim skakanjem.

Jedan od članova grupe, Fredro Starr poznat je široj hrvatskoj publici i kao muž hrvatske manekenke Korine Longin. Korina je, zauzeta poslovnim obavezama, ovaj put ostala u Americi a cijeli koncert pratili su njezini roditelji te mlađa sestra.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.