Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
22. siječnja 2019.
Državne kvalifikacije

Dancestar: U Opatiji se traže najbolji hrvatski plesači

Foto Martina CVEK
Foto Martina CVEK
Autor:
Objavljeno: 3. ožujak 2018. u 18:15 2018-03-03T18:15:38+01:00

Trudimo se imati visoku kvalitetu sudaca. Oni se biraju među najboljim plesačima i koreografima svijeta, otkrio je organizator natjecanja Alen Petelinc

RIJEKA Sljedećeg vikenda Opatija će ugostiti državne kvalifikacije za međunarodno natjecanje DanceStar na koje se do sada prijavilo gotovo 2000 plesača. Za sada je najviše plesača iz Hrvatske, ali kako najavljuju organizatori, dolaze i plesači iz država regije. Do sada su održana dva kvalifikacijska turnira i to u Južnoafričkoj Republici i u Rumunjskoj, a do međunarodnog finala u Poreču bit će održane kvalifikacije u Austriji, Slovačkoj, Bugarskoj, Filipinima i Mađarskoj.

Plesači se dijele u četiri dobne kategorije. U skupini Mini natječu se najmlađi plesači od 4 do 8 godina starosti, u kategoriji Children natječu se djeca od 9 do 11 godina. Kategorija Juniors obuhvaća djecu u dobi od 12 do 15 godina, a njih je ujedno i najviše prijavljeno, te skupina Seniors u koju spadaju svi oni koji su napunili 16 godina pa i više. Organizator natjecanja Alen Petelinc dao nam je svoje mišljenje o hrvatskoj plesnoj sceni.

– Hrvatska plesna scena je negdje na sredini, uvijek ima prostora za razvitak. Zagreb je regija koja je plesački najjača, ali mi se trudimo dati prostor plesačima ne samo iz Hrvatske, nego iz cijelog svijeta, da iskuse kako je to nastupiti na ozbiljnom i velikom događaju, kazao je Petelinc i otkrio tko će odlučivati o sudbini mladih plesača.

– Trudimo se imati visoku kvalitetu sudaca jer upravo to je jedan od elemenata koji čine DanceStar toliko prepoznatljivim. Suci se biraju među najboljim plesačima i koreografima svijeta da bi mogli prepoznati i motivirati mlade talente na ispravan način, kazao je Petelinc kojeg smo pitali zašto se međunarodno finale održava baš u Poreču.

– Poreč je jako lijep grad, miran i na izvrsnoj lokaciji. Hrvatska je u svijetu prepoznatljiva kao turistička destinacija, a Poreč nudi dobar smještaj, odličnu infrastrukturu, dvorane te zanimljiv daljnji sadržaj. Na taj način našim plesačima pružamo, pored aktivnog dijela DanceStara, natjecanja, radionice i slično, da uživaju u ljepotama grada.

Sljedećeg vikenda Opatija postaje plesni centar Hrvatske, evo što mogu očekivati svi oni koji dođu.
– Opatija će na tri dana postati grad plesa: očekujemo izvrsne izvedbe, spektakularnu atmosferu i povrh svega odličnu zabavu. Pored natjecateljskog dijela također pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u subotu 10 ožujka, u 20 sati da dođu uživati u Mammas' Showu, natjecanju za skupinu 30+. Dođite, podržite, nastupite, zabavite se, poručio je Petelinc.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka