Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
I ove godine na bubnjarskom kampu u Grožnjanu vrhunski glazbenici

video Croatia Drum Camp: Virgil Donati i Antonio Sanchez predvode listu instruktora na bubnjarskom kampu u Grožnjanu

Antonio Sanchez
Antonio Sanchez
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2011. u 15:20 2011-07-26T15:20:00+02:00

Croatia Drum Camp vodeći je ljetni kamp za bubnjare i udaraljkaše u Europi, a od iduće godine prema istom konceptu bit će pokrenut i kamp u Srbiji i Sloveniji, ističu organizatori

I ove godine na 5. međunarodnom ljetnom seminaru bubnjara i udaraljkaša »East Meets West« Croatia Drum Camp, koji se održava u Grožnjanu od 5. do 12. kolovoza, polaznike će poučavati vrhunski svjetski i domaći glazbenici, među kojima su Virgil Donati, proglašen najboljim bubnjarom svijeta 2011., i Antonio Sanchez, najtraženiji džez bubnjar na sceni i dobitnik triju Grammyja, istaknuto je danas na konferenciji za novinare organizatora Croatia Drum Campa.

Svoje će znanje i iskustvo polaznicima prenijeti i američki bubnjar, glazbeni novinar i stručnjak za glazbeni biznis Mike Haid, zatim umjetnički voditelj seminara, magistar udaraljki Petar Ćurić te kao poseban gost ove godine i Dado Marinković, dugogodišnji polaznik radionica u Grožnjanu, a sada bubnjar hrvatske pop zvijezde Gibonnija.

»Dado Marinković je trostruki dobitnik nagrade 'Status' za najboljega hrvatskog pop/rock bubnjara, a tijekom svoje bogate karijere nastupao je i snimao s gotovo svim najvećim zvijezdama balkanskog poluotoka«, napomenuo je koordinator seminara i predavač Petar Ćurić.

Podsjetio je kako je od početka želio, po uzoru na slične kampove u inozemstvu, u Hrvatsku dovesti vrhunske predavače koji će osobnim kontaktom prenijeti polaznicima svoje znanje i iskustvo.

»Croatia Drum Camp vodeći je ljetni kamp za bubnjare i udaraljkaše u Europi, a od iduće godine prema istom konceptu pokrenut ćemo i kamp u Srbiji i Sloveniji«, najavio je Ćurić.

Kamp okuplja od 30 do 50 polaznika svih dobnih skupina, većinom u dobi od deset do 30 godina, a tijekom sedam dana, osim aktivnih radionica i koncerata, treću godinu zaredom održava se i natjecanje za najbolje bubnjare i udaraljkaše.

U suradnji s poznatim američkim glazbenim institutom »The Drummers Collective«, najboljim hrvatskim bubnjarima i udaraljkašima dodjeljuju se stipendije za trotjedno usavršavanje u New Yorku. Dosad su u Ameriku poslana četiri polaznika, a ove godine, usporedno s bubnjarskim kampom, u Grožnjanu se održava i Prva hrvatska ljetna radionica za električne bas gitariste i radionica za pop/soul/džez klavijaturiste, na kojima će se najboljim polaznicima također dodijeliti stipendije.

Organizatori kampa su Hrvatska glazbena mladež i »East Meets West« – ljetne radionice suvremene popularne glazbe.

Instrumenti i oprema za polaznike i predavače su osigurani, a sve informacije o kampu i prijavama  mogu se pronaći na internetskim stranicama www.myspace.com/groznjanpercussion ili se mogu dobiti elektroničkom poštom na adresi groznjan@gmail.com.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.