Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 4n
Sutra: 0° 0° 4n
20. siječnja 2019.
Pjevački talenti

ČAROBNA FRULA Primorski talenti pokupili nagrade u Zagrebu

ČAROBNA FRULA Primorski talenti pokupili nagrade u Zagrebu
ČAROBNA FRULA Primorski talenti pokupili nagrade u Zagrebu
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2017. u 21:47 2017-12-07T21:47:20+01:00

Leda Turato, Lucija Stipanović i Sergej Božić vratili su se s Međunarodnog festivala održanog u sklopu Adventa u Zagrebu. U jakoj konkurenciji osvojili su redom prve nagrade

RIJEKA Mladi primorski pjevački talenti - Leda Turato te Lucija Stipanović i Sergej Božić - ostvarili su izvrstan uspjeh na Međunarodnom dječjem festivalu Čarobna frula u Zagrebu.

Sergej Božić se predstavio solističkom pjesmom »Dar« u kategoriji solista (13-15 godina) za koju je glazbu napisao Marko Tomasović, tekst Lara Hajdarpašić, a aranžman Aleksandar Valenčić. Odličan nastup osigurao mu je 1. nagradu u njegovoj kategoriji.

U kategoriji dueta Lucija Stipanović i Sergej Božić predstavili su pjesmu »Kada odrastemo« za koju glazbu i aranžman potpisuje Aleksandar Valenčić, a tekst također Lara Hajdarpašić. Pjesma im je donijela dvije najvažnije nagrade: Grand prix i Nagradu publike.

Lucija i Sergej poznaju se s pjevačkih festivala na kojima rado nastupaju, druže se i osvajaju sjajne nagrade. Njihov prvi zajednički duet nastao je iz prijateljstva djece i potpore roditelja.

– Oduševljeni smo ovim festivalom, zahvalni na novom iskustvu i drušvu koje je bilo predivno. Posebno zahvaljuljemo organizatorima koji su osmislili predivan program za sva tri dana. Iznimno nam je drago što nam se pružila prilika da nastupamo na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu i naravno, presretni smo zbog osvojenih nagrada koje su nam motivacija za daljnji rad i učenje kroz glazbu, a glazba je naša najveća ljubav i strast, poručili su Lucija i Sergej.

Leda Turato na festivalu je pjevala pjesmu »Prava ljubav« čiji su autori Ljubica Kolarić-Dumić (tekst), Suzana Štefanić (glazba) i Aleksandar Valenčić (aranžman). Najprije je nastupila u polufinalu gdje je osvojila 1. nagradu žirija u svojoj kategoriji (7-9 godina) čime je zaslužila ulazak u finalnu večer Festivala gdje je također osvojila 1. nagradu peteročlanog međunarodnog žirija u svojoj kategoriji, s najviše osvojenih bodova.

– Jako sam se veselila nastupu, a posebno sam bila oduševljena kad sam ušla u finale. A nakon što sam u finalu osvojila 1. nagradu, mojoj sreći nije bilo kraja. Iako sam mu se nadala, nisam očekivala baš toliki uspjeh jer je konkurencija bila velika. Od svega mi se najviše dopalo to što sam imala priliku pjevati na glavnoj pozornici na Trgu bana Jelačića u Zagrebu gdje su nastupali svi finalisti festivala. Inače jako volim pjevanje i glazbu općenito i ovo mi je poticaj za daljnji rad te se jako veselim svemu što predstoji, otkrila nam je Leda.

Treće izdanje Čarobne frule, festivala dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva, u Centru za kulturu Trešnjevka okupilo je 110 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjke, Bugarske i Malte. Izvedeno je 97 pjesama u 5 kategorija. Leda, Sergej i Lucija prvi su put sudjelovali u ovom natjecanju koje je ujedno bilo i prvi međunarodni festival na kojem su nastupili.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka