Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 27
Sutra: 11° 11° 27
21. studenoga 2019.
Riječki pjevač

Brojna publika uživala u koncertu: Retro Tolja oduševio malu Ljetnu

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 31. srpanj 2017. u 10:04 2017-07-31T10:04:24+02:00

Marko Tolja je u pratnji sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a na maloj sceni Ljetne pozornice u Opatiji predstavio album »Stavi pravu stvar«

Svugdje je lijepo, ali doma najljepše. I najteže. Zato vam svima hvala što ste došli na ovaj koncert u Opatiju i hvala Jazz orkestru HRT-a što je želio snimiti ploču samnom. To mi je najljepši dar za deset godina karijere – rekao je riječki pjevač Marko Tolja koji je u pratnji sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a na maloj sceni Ljetne pozornice u Opatiji predstavio album »Stavi pravu stvar«.

Sva su sjedeća mjesta male Ljetne bila popunjena, a i onima koji su koncert pratili »stojećki«, nije bilo teško, jer su se swing obrade domaćih i stranih pop i rock hitova pratile s lakoćom, te je dio publike povremeno i zaplesao. »Ja volim samo sebe«, »Teške boje«, »Stavi pravu stvar na pravo mjesto«, »Bitanga i princeza«, »Sanjaj me« i druge uspješnice našle su se na Toljinom repertoaru, te su zahvaljujući njegovim interpretacijama i vještini orkestra koji ga je pratio, zvučale »retro«.

Našlo se te dojmljive večeri u Opatiji na koncertu i nekoliko stranih evergreena, ali se moglo poslušati i kako na drugačiji način zvuče primjerice djela sastava Nirvana ili pak Van Halena i skladbe »Jump«. Marko Tolja i Jazz Orkestar HRT-a, pod dirigentskom palicom maestra Andreasa Marinella, publiku su počastili i obradom pjesme »Budi moja voda«, uz posvetu hrvatskim vaterpolistima koji su baš u vrijeme koncerta »Stavi pravu stvar«, trijumfalno »osvojili pravo mjesto« – postali su svjetski prvaci, što je sve zajedno izazvalo ovacije publike. Uz Marka Tolju i big band koje je publika ispratila srdačnim pljeskom, dobrom ljetnom provodu pod vedrim nebom u Opatiji pridružili su se i swing plesači iz Zagreba koji su popunili prostor između gledališta i pozornice i još dodatno podigli ugođaj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.