Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Gdje su, što rade?

Bojan Šober: Dobio sam pojačanje, postao sam djed!

Foto NL
Foto NL
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2016. u 9:21 2016-01-21T09:21:27+01:00

Operni pjevač kojeg je riječka publika pratila kroz mnogobrojne uloge na pozornici riječkog kazališta, u 58. godini  postao je prvi put djed

RIJEKA Dobio sam pojačanje, postao sam djed! – uskliknuo je Bojan Šober kad je ovog utorka ugledao svog prvog unuka Kristiana. Operni pjevač kojeg je riječka publika pratila kroz mnogobrojne uloge na pozornici riječkog kazališta, u 58. godini postao je prvi put djed. Njegova kći Kristina na svijet je donijela dječačića koji je djeda Bojana pridobio nakon prvog osmijeha.

– Plakao je kad smo došli u posjet Kristini, ali čim ga je Olga uzela u naručje, umirio se. Divna su ta mala stvorenja, tako lako izazovu čitavu bujicu lijepih osjećaja – kazuje djed Bojan sretno i pomalo ganuto.

Od Scarpije do Zrinskog

Tijekom karijere, operni pjevač snalazio se jednako dobro u kostimima opakih lica poput Scarpije, osvajao kao Zrinski, razveseljavao kao Bartolo i Figaro ili poput Guslača na krovu, njegove posljednje uspješnice, istovremeno mamio suze i osmijehe kod publike.

– Kako se  trenutačno ne uklapam u repertoar riječkog kazališta jer, prema riječima ravnatelja opere, malo sam prestaromodan, posvetio sam se svojem dječačkom hobiju – streljaštvu. Streljaštvo me je oduvijek zanimalo. Počelo je sa zračnom puškom, a onda sam se vremenom  prebacio na revolver i pištolj. Ne možete zamisliti kako se veselim svakom susretu s mojim dečkima Marijanom, Rajkom, Ivanom, Česom… Toliko prijateljstva, toliko strasti, a toliko jednostavni ljudi! Veselim se svakom susretu i natjecanju, bio sam čak i na državnom, a o pašti-fažolu i gulašu nakon meča neću niti govoriti.

Streljaštvom se bave i sve tri njegove kćeri, Kristina, Karolina i Stefani. Zapravo svi osim supruge Olge, nacionalne prvakinje opere.

– Olga ne voli pucati, ona radije u ruci drži štap za golf i uživa u laganim šetnjama zelenim livadama.

Starinska obitelj

Bojan je osobito ponosan na njihovu, kako on sam kaže, starinsku obitelj.

– Uspjeh vlastite djece je najveća roditeljska radost. Olga i ja se možemo pohvaliti, hvala dragom Bogu, da su naša nastojanja i ulaganja u naše kćeri prepoznate, da su one na pravom putu. Karolina je nakon studija u Zagrebu i Milanu dobila posao u Den Haagu, posljednjih šest mjeseci radila je u Ekvadoru, prije u Španjolskoj.  Stefani je više nego uspješna u modelingu. Svi smo ponosni na njen uspjeh. Prije tri godine morala je nakratko zamrznuti karijeru modela, jer željela je privesti kraju studij marketinga u Barceloni, ali sad naprosto briljira. Osvojila je sve prestižne naslovnice svjetskih modnih časopisa, a agencije je rastežu na sve strane. Na svim svjetskim destinacijama ima zakazana snimanja. Živi s kuferom, ali zadovoljno.
Bojan osim umjetničkim radom i hobijima, u sklopu Lions humanitarnih akcija redovito organizira i koncerte za mlade umjetnike. Jedan takav pokrenut  je upravo na njegovu inicijativu u Rijeci, pa se svako proljeće organizira natjecanje u kojem se jednog mladog glazbenika nagradi stipendijom.

Rad s mladima

– I Olga i ja volimo rad s mladima i volimo im dati smjernice i putokaze. Umjetnost je lijepa, ali put kroz nju nije uvijek lagan. Rado dijelimo iskustvo i znanje s mladim pjevačima i umjetnicima.

I za kraj, na pitanje što bi poželio svom unuku Kristijanu, djed Bojan odgovara:

– Za početak puno ljubavi. Da naraste što prije pa da nas dvojica možemo zajedno na tenis! Takav je dogovor, ja sam zadužen za tenis i streljaštvo, a drugi, splitski dida Ante, za jahanje na valovima jedrima i brodicama!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.