Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Belfast Food snimio spot

"Bio jednom band": Autobiografska pjesma koja je nastajala godinama

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2016. u 11:11 2016-02-11T11:11:37+01:00

Ovo je pjesma o našem bendu. Melodiju smo imali godinama, nju je fućkajući smislio bubnjar Marko Jurić, a Alen Širola se nadovezao. Nismo htjeli završiti album dok nismo imali upravo nju, otkrio je Erik Malnar

RIJEKA Pjesma »Bio jednom band (Samo nek' je veselo)«, novi singl riječke grupe Belfast Food koja ove godine obilježava 20 godina postojanja, uskoro će dobiti i svoje videoizdanje. Spot za pjesmu sniman je prekjučer u Boonkeru, a za režiju je zadužen Darko Duda koji s bendom surađuje dulje od deset godina.

– Zato sam dobro upoznat s njihovim radom i opusom pa mi je bilo tim bilo lakše ući u priču spota koji će opisivati 20 godina grupe. U spot će biti uključene i scene iz svih njihovih starih spotova, a karte koje vidite ovdje na stolu bit će metafora, bio je tajnovit Duda.

Uz članove benda, u spotu se pojavljuju i dvije mlade i šarmantne glumice Tamara Mataija i Kristina Nežić.

Autori glazbe novog koncertnog favorita su Marko Jurić i Alen Širola dok je priču smislio i kroz stihove ispričao Erik Malnar.

– Ovo je autobiografska pjesma, pjesma o našem bendu. Melodiju smo imali godinama, nju je fućkajući smislio bubnjar Marko Jurić, a Alen Širola se nadovezao. Nismo htjeli završiti album dok nismo imali tu pjesmu, trebala nam je upravo jedna takva.
Povodom 20. godišnjice razmišljao o svemu što se događalo s nama kao glazbenicima, bendom i tako je došla ideja. Priča o tome kako je bend nastao, kako smo snimili prvi album je zanimljiva i neobična i zato mislim da je imalo smisla napraviti pjesmu o tome, otkrio je Erik Malnar, dok je Marko Anić dodao:

– Zapravo je poanta pjesme refren: »Samo nek' je veselo! Ako ne znaš pjesme tekst, pjevaj refren, tu ćemo se srest'«.

Belfast Food iza sebe ima tri studijska i dva live albuma, te reputaciju veselog benda koji neizostavno garantira dobar provod.  

– Snimili smo svakakve pjesme, naš opus je raznovrstan i šarolik, ali ljudi nas doživljavaju kao bend uz koji se mogu dobro zabaviti, plesati, napiti. Tog epiteta se nismo uspjeli riješiti, a i ne moramo. Mi smo samo htjeli raditi muziku neopterećenu time da bude samo vesela. Jer ništa nije samo veselo, objasnio je Malnar.

Spot za pjesmu »Bio jednom band (Samo nek' je veselo)« premijeru bi trebao imati na koncertu u zagrebačkom klubu Sax 20. veljače na kojem će najpoznatiji Irci s Kvarnera proslaviti 20. rođendan i najaviti novi album »Očekivanja«.
Velika obljetnica savršen je povod za proslavu i nastup na kojem će belfastovci odsvirati presjek svih albuma i godina zajedničkog sviranja. Na pozornici će im se nakon 14 godina od zadnjeg zajedničkog nastupa, pridružiti i Hrvoje Hodak, originalni član benda i autor nekih od najpoznatijih pjesama grupe kao što su »Van iz grada«, »Svjetla Kontinentala«, »Nije vrijeme još za nas«... Dobru zabavu garantiraju i gosti: Davor Dretar Drele, Zoki iz Picksiebnera i Nikola Ćeran (ex Sleep).

Album »Očekivanja« trebao bi biti objavljen sredinom ožujka kada bend očekuju i promotivni koncerti. Blagdan svetog Patrika proslavit će 17. ožujka u zagrebačkoj Pivani, dok će dan kasnije, održati veliki koncert u riječkom Pogonu kulture gdje će se Marku Aniću, Marku Juriću, Eriku Malnaru, Sebastianu Mavriću i Alenu Širolu ponovo pridužiti Hrvoje Hodak, ali i neki drugi gosti. No o tome više drugi put...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.