MANIFESTACIJA

»4000 SVIJEĆA« U utorak na Trsatskoj gradini i oko nje

Ivana Kocijan

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKAManifestacija »4000 svijeća« koja je, kao program otvaranja ovogodišnjeg Ljeta na Gradini trebala biti održana 7. srpnja, dobila je novi termin, a to je utorak, 24. srpnja.


U suradnji s PC grupom, 4000 svijeća bit će smješteno na svakom kutku Trsatskog kaštela te na površinama parka koji okružuje zidine. Instalacije upotpunjene svijećama, viseći plamenovi te puteljci omeđeni svijećama stvorit će potpuno novu vizualnu koncepciju kaštela koji će dodatno biti oplemenjen ambijentalnom rasvjetom te produkcijskim efektima.


Manifestaciju će obogatiti i glazbeno-scenski program: članice skupine Ri Dance plesnim će koracima sve prisutne dopratiti do Trsatske gradine, a predstavit će se i plesnim koreografijama kojima će obogatiti večer u znaku svjetlosti i plamenova svijeća.




U glazbenom dijelu programa nastupit će Martina Majerle uz gitarsku pratnju Marija Šimunovića. Na repertoaru će im se naći portugalski fado, francuske šansone te talijanske, španjolske i hrvatske skladbe. Park se otvara u 21.30, dok će vrata Gradine biti otvorena u 22 sata, a programski dio započinje u 22.15. Ulaz je besplatan.