Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Snaga tišine

Zagrebačka premijera Sedlarovog filma o Braci sa Srebrnjaka, na dosadašnjim projekcijama gledatelji dobili i "pogled"

Zagrebačka premijera Sedlarovog filma o Braci sa Srebrnjaka, na dosadašnjim projekcijama gledatelji dobili i "pogled"
Zagrebačka premijera Sedlarovog filma o Braci sa Srebrnjaka, na dosadašnjim projekcijama gledatelji dobili i "pogled"
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2016. u 10:16 2016-12-03T10:16:00+01:00

Film dolazi u Zagreb nakon premijernih prikazivanja u SAD-u gdje ga je, rekao je redatelj za Hinu, pogledalo oko dvije tisuće gledatelja koji su na projekcije u Los Angeles i New York, rasprodane u roku od sat i pol, došli iz udaljenih gradova, poput Seattlea, Houstona, Chicaga, Miamija, Honolulua

Dugometražni dokumentarni film Jakova Sedlara, "Snaga tišine - priča o Braci", koji donosi životnu priču o zagrebačkom alternativcu Josipu Grbavcu - Braci i svjedočanstva onih kojima je pomogao, premijerno će se prikazati u subotu u tri dvorane Cinestar Branimir centra u Zagrebu.

Film dolazi u Zagreb nakon premijernih prikazivanja u SAD-u gdje ga je, rekao je redatelj za Hinu, pogledalo oko dvije tisuće gledatelja koji su na projekcije u Los Angeles i New York, rasprodane u roku od sat i pol, došli iz udaljenih gradova, poput Seattlea, Houstona, Chicaga, Miamija, Honolulua.

Osim što je "Snaga tišine" životna priča o Braci, s nekoliko vrlo impresivnih svjedočanstava iz cijeloga svijeta, Sedlar kaže kako je to ujedno i "priča o današnjem svijetu, sa svim problemima kojima smo svjedoci".

"Film sam radio jer sam smatrao kako je priča o njemu, ali i o svijetu u kojemu živimo vrlo intrigantna. Bez obzira na različita mišljenja o Braci, to je i hrvatska tema koja je postala svjetska, jer on ima ogroman broj sljedbenika po svijetu", istaknuo je.

Tekst za film napisao je Dominik Sedlar, interpretira ga Armand Assante, a u filmu, među ostalima sudjeluju rabin Jack Bemporad te slavni pisac Paulo Coelho.

Američke projekcije privukle su i slavne osobe iz svijeta show businessa, među kojima i model Naomi Campbell te glumce Andie Macdowell, Christine Baranski, Tom Hulce koji je glumio Mozarta u filmu "Amadeus" Miloša Formana, Armand Assante i druge.

Na dosadašnjim projekcijama bio je i sam iscjelitelj Braco koji je, napominje Sedlar, na kraju publici dao "pogled", što je bila posebna atrakcija i što je prihvaćeno s velikim oduševljenjem. Najavio je i njegov dolazak s obitelji na hrvatsku premijeru.

Film je sniman sedam mjeseci na lokacijama u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i SAD-u.

Nakon Zagreba prikazat će se na festivalima u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Rusiji i Australiji.

Plakat filma

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija