Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
24. siječnja 2020.
TV serija

U nedjelju u Art - kinu Croatia riječka premijera druge sezone hvaljenih "Novina"

U nedjelju u Art - kinu Croatia riječka premijera druge sezone hvaljenih "Novina"
U nedjelju u Art - kinu Croatia riječka premijera druge sezone hvaljenih "Novina"
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2018. u 9:53 2018-09-23T09:53:55+02:00

Svečanoj premijeri serije snimane u Rijeci, prisustvovat će i brojni Riječani i Riječanke koji su sudjelovali u nastanku serije

RIJEKA U nedjelju s početkom u 20.30, na velikom platnu Art-kina Croatia bit će premijerno prikazane prve dvije epizode druge sezone serije »Novine«. Svečanoj premijeri serije snimane u Rijeci, prisustvovat će redatelj Dalibor Matanić, glumačka i filmska ekipa te brojni Riječani i Riječanke koji su sudjelovali u nastanku serije, poput Edite Karađole, benda Jonathan čije će se pjesme naći u seriji i odjavnoj špici, statista i brojnih drugih.

Hvaljena dramska serija u drugoj sezoni prati predsjedničke izbore, a radnja se odvija u samo četrnaest dana, između prvog i drugog kruga predsjedničkih izbora. Jednog od kandidata, konzervativnog i korumpiranog gradonačelnika Ludviga Tomaševića, glumi Dragan Despot. Fokus serije se tako pomalo premješta na političku priču, no novinarstvo i novinarske intrige i dalje ostaju u centru radnje.
Evo što je o drugoj sezoni za naš list ovog ljeta kazao redatelj Dalibor Matanić.

– Mislim da će dosta toga biti zanimljivo. Vjerujem da će biti zabavnije čak i od onog što se očekuje. Sve se provlači kroz vrlo čvrstu priču, a ovog puta sam se trudio da u svemu bude i dosta humora. Mislim da je on jako bitna stvar da bi se doživljaj zaokružio, najavio je Matanić.
Iza izvanrednog scenarija jedina serija na hrvatskom jeziku koju je otkupio Netflix stoji poznati novinar i publicist Ivica Đikić. Podsjetimo da je serija osim u Rijeci snimana i u Kastvu te Opatiji, u Centru Gervais i hotelu Kvarner.

Ulaz na projekciju je slobodan uz pravovremenu rezervaciju i preuzimanje ulaznica na blagajni Art-kina (radno vrijeme blagajne je od 16 do 20 sati). Broj slobodnih mjesta je ograničen.

Prva od 11 epizoda 2. sezone »Novina« na 1. programu HRT-a bit će prikazana u ponedjeljak u 21 sat.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.