Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Ekranizacija knjiga "Via Crucis"

Talijanska kompanija će snimati TV-seriju o skandalu Vatileaks:" Igra sačinjena od seksa, afera i novca"

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. travanj 2017. u 18:41 2017-04-21T18:41:38+02:00

»To je igara sjena i slabosti, sačinjena od seksa, afera i novca. Želim da svijet zna da se konačna bitka između dobra i zla vodi u Vatikanu«, dodao je novinar i autor dviju knjiga Gianluigi Nuzzi koji je precizirao da je zadovoljan što će serija biti snimljena na engleskom jer se radi o »međunarodnoj povijesti koja ne uključuje samo Vatikan već brojne zemlje svijeta«

RIM Talijanska filmska kompanija Leone Film Group, koju je osnovao Sergio Leone, snimat će TV-seriju na engleskome o Vatileaksu, nizu skandala koji su potresali Vatikan.

Ta kompanija je kupila prava za ekranizaciju dviju knjiga talijanskog istraživačkog novinara Gianluigija Nuzzija za ta djela koja upozoravaju na rastrošnost i korupciju u Vatikanu.

Radi se o knjigama »Via Crucis« koja je objavljena u prosincu 2015. i govori o financijskim podvalama u Vatikanu i knjizi »Njegova visost« objavljenoj u svibnju 2012, na temelju tajnih dokumenata koje je od pape Benedita XVI. otuđio njegov šef posluge, koje govore o korupciji, ogovaranjima, osujećenim karijerama i spornim izborima u maloj državi.

»Kada sam počeo pisati te knjige, 2008. godine, ušao sam u intrigantni svijet praćenja, susreta i odnošenja dokumenata od Pape«, navodi Nuzzi u priopćenju.

»To je igra sjena i slabosti, sačinjena od seksa, afera i novca. Želim da svijet zna da se konačna bitka između dobra i zla vodi u Vatikanu«, dodao je taj novinar koji je precizirao da je zadovoljan što će serija biti snimljena na engleskom jer se radi o »međunarodnoj povijesti koja ne uključuje samo Vatikan već brojne zemlje svijeta«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka