Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. studenoga 2019.
Program u siječnju

Riječko Art-kino godinu otvara nizom hvaljenih obiteljskih drama

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2019. u 12:40 2019-01-03T12:40:55+01:00

Na programu su novi film Bobe Jelčića »Sam samcat«, bračna drama »Divlji život« te povijesna drama »Marija, kraljica Škotske« i Guadagninova posveta kultnom hororu »Suspiria«

RIJEKA Art-kino u Rijeci novu godinu otvara nizom hvaljenih obiteljskih drama, ali i filmovima sa snažnim ženskim predznakom, među kojima su novi film Bobe Jelčića »Sam samcat«, bračna drama »Divlji život« te povijesna drama »Marija, kraljica Škotske« i Guadagninova posveta kultnom hororu »Suspiria«, doznaje se iz ovog kina.

Nakon pretprmijere krajem prosinca, u redovni program od 3. siječnja dolazi Brešanova crnohumorna drama »Koja je ovo država«. 10. siječnja na program Art-kina dolazi jedan od najhvaljenijih filmova prošle godine, »Hladni rat« Pawela Pawlikowskog.

Obiteljska i intimistička drama »Sam samcat« Bobe Jelčića o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose i srediti pitanje skrbništva nad kćeri, za što njegova okolina i kafkijanski birokratski aparat nemaju nimalo sluha, počinje se prikazivati 16. siječnja.

Igrani film »Mala gospođica Dolittle«, o jedanaestogodišnjoj djevojčici Lili koja posjeduje tajnu sposobnost da govori jezikom životinja, sinkroniziran na hrvatski jezik, prikazat će se u okviru obiteljskog programa.

Od 26. do 27. siječnja u Art-kinu će se prikazivati najbolji filmovi s drugog izdanja History Film Festivala, međunarodnog festivala povijesnih dokumentarnih filmova u Rijeci, održanog prošle godine. Tako će se prikazati »Karamazovi«, Rumble«, »Liga egzotičnih plesačica«, »Che Guevara«, »Nasljeđe« i drugi.

Novu sezonu Kultnog kina otvara 29. siječnja klasik Stanleya Kubricka »Paklena naranča«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.