Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
27. siječnja 2020.
Bogat program

Retrospektiva filmskog festivala Uhvati film u nedjelju na rivi u Šilu

Retrospektiva filmskog festivala Uhvati film u nedjelju na rivi u Šilu
Retrospektiva filmskog festivala Uhvati film u nedjelju na rivi u Šilu
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2018. u 18:29 2018-07-26T18:29:42+02:00

Drugi dio retrospektive Međunarodnog filmskog festivala Uhvati film što je trebao biti upriličen u Dobrinju u petak, seli u Šilo na rivu, gdje će se od 21 sat uživati u kvalitetnon filmskom programu.

Uhvati film postoji petnaest godina, u proteklih nekoliko godina predstavljen je u 40-tak gradova kroz četiri države, a, kroz natječaj svake godine bude zaprimljeno oko 700 filmova od kojih stručni žiri uzima najboljih tridesetak da ih prikaže u Novom Sadu, Rijeci, a potom i ostalim gradovima u kojima se pokaže zanimanje za program.

Festival je nedavno oduševio prisutne na gostovanju u Krku u gradskoj vijećnici te na prezentaciji u zagrebačkom Tiflološkom muzeju. Odlikuje ga neuobičajen pristup, razgovor s publikom između kratkih filmova, što daje dinamiku programu i mogućnost da publika sudjeluje aktivno u programu biranjem sljedećeg filma.

Filmovi su iz cijelog svijeta, pažljivo probrani na način da jednostavno ostavljaju bez daha, titlovani su i prevedeni na hrvatski i engleski.

Uhvati film je čest gost u školama i fakultetima, knjižnicama, kinima... U ostvarivanju programa sudjeluje dvadesetak volontera s brojnim volonterskim satima utrošenim na titlovanje, prijevode, odabir filmova, ali i produkciju filmova koji su plod suradnje s osobama s poteškoćama i invaliditetom koji su glavni glumci i autori u ovim filmovima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu