Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. siječnja 2020.
KinoKino

Obiteljski vikend u Art-kinu: Novi europski filmovi za djecu i mlade uz slobodan ulaz

Scena iz filma Zlogonje
Scena iz filma Zlogonje
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2019. u 17:35 2019-03-14T17:35:54+01:00

Obiteljsko druženje u Art-kinu ovog vikenda dobiva poseban zamah jer se za mlađu publiku pripremaju dvije prave filmske poslastice

RIJEKA Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino u Art-kino donosi vikend druženje uz višestruko nagrađivane europske filmove za djecu. U subotu, 16. ožujka u 16 sati prikazuje se danska obiteljska komedija Ja sam William, a nedjelja u isto vrijeme donosi srpsku obiteljsku avanturu Zlogonje. Ulaz na filmove je slobodan!

Obiteljsko druženje u Art-kinu ovog vikenda dobiva poseban zamah jer se za mlađu publiku pripremaju dvije prave filmske poslastice! Iz Danske nam stiže obiteljska komedija Ja sam William o dječaku koji mora živjeti s ekscentričnim ujakom Nilsom, prevarantom i kockarom.

Kao da to nije dovoljno, Williama počnu ucjenjivati školski nasilnici, a ujak se zadužuje gangsterima koji hitno žele svoj novac natrag. Malenom Williamu ne preostaje drugo nego spasiti situaciju i priskočiti ujaku u pomoć. Dinamična i simpatična komedija za djecu i mlade priča je o karizmatičnom dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih.

Debitantski film Zlogonje srpskog reditelja Raška Miljkovića već je oduševio internacionalnu publiku svojom idejom, kreativnošću i toplom pričom koja govori o svim izazovima odrastanja i važnosti prijateljstva. Zlogonje je priča o desetogodišnjem Jovanu, usamljenom dječaku čiji se život iz temelja mijenja dolaskom nove učenice Milice uz čiju će pomoć iskusiti sve što se dotad činilo potpuno nemogućim.

Između Jovana i Milice razvija se snažno prijateljstvo koje pozitivno mijenja kako njih same tako i njihovu okolinu; a Jovan shvaća da kako bi postao pravi heroj prvo mora naučiti prihvatiti samog sebe takvog kakav je.

Ovi izvrsni filmovi za djecu i mlade u Art-kino stižu s Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino kojeg vodi organizacijski tim Zagreb Film Festivala, a vikend pred nama jedinstvena je prilika da ih pogledate na velikom platnu Art-kina. Ulaz na filmove je slobodan!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.