Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 6
Sutra: 2° 2° 6
22. siječnja 2020.
Uskoro u kinima

Nova verzija »Ljepotice i zvijeri«: Disney izazvao buru prvim gay likom

Nova verzija »Ljepotice i zvijeri«: Disney izazvao buru prvim gay likom
Nova verzija »Ljepotice i zvijeri«: Disney izazvao buru prvim gay likom
Autor:
Objavljeno: 4. ožujak 2017. u 14:34 2017-03-04T14:34:05+01:00

Evangelički svećenik iz Alabame pozvao je na bojkot Walt Disneyjeva filma »Ljepotica i zvijer« jer se u njemu pojavljuje jedan gay lik kojim tvrtka, kako je kazala, želi promicati LGBT vrijednosti među djecom.

Franklin Graham iz Sjeverne Karoline u četvrtak je na svojoj Facebook stranici pozvao američku javnost na bojkot filma, a njegov je post u petak podijeljen 88.000 puta, pa su vlasnici kina na otvorenom u Alabami odlučili zabraniti prikazivanje nove verzije Disneyjeva klasika.

Nova, igrana verzije filma »Ljepotica i zvijer«, prvi je Disneyjev film s likom koji ne skriva svoje homoseksualne sklonosti. Naime, iako su Disneyjevi crtići i filmovi uvijek prikazivali princezu koja traži svojeg princa, u »Ljepotici i zvijeri« prvi će put biti prikazana i ljubav dvojice muškaraca.

U intervjuu za »Attitude Magazine« redatelj Bill Condon je rekao da će gledatelji u najnovijem Disneyjevu ostvarenju vidjeti prvi »ekskluzivni gay trenutak«. Taj se trenutak događa u kratkoj sceni u kojoj Gastonov pobočnik LeFou, kojega glumi Josh Gad, istražuje svoju seksualnost i naklonjenost muškarcima, točnije Gastonu.

Condon je za časopis potvrdio da je LeFou u filmu prikazan kao »osoba koja u jednom trenutku želi biti macho muškarac poput Gastona, a u drugome ga želi poljubiti«.

»Zbunjen je. Ne zna točno što želi... on je netko tko nije svjestan tih osjećaja i upravo ih otkriva. Josh je to odglumio na vrlo suptilan i poseban način«, objasnio je Condon.

S dijelom Amerikanaca na drugome kraju svijeta slaže se i ruski zastupnik poznat po homofobnim izjavama – Vitalij Miljonov.

I on je u subotu pozvao ministarstvo kulture da zabrani prikazivanje Disneyjeva filma ukoliko se pokaže da on slavi homoseksualnost.

U pismu upućenom ministru kulture Vladimiru Medinskom, Miljonov smatra da film »napadno i besramno promiče grijeh i perverzne seksualne odnose«.
Film će se u kino-dvoranama u svijetu početi prikazivati 16. ožujka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.