Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
23. listopada 2018.
Glazbena serija

Martin Scorsese i Mick Jagger rade rock dramu o glazbi 70-ih

Martin Scorsese i Mick Jagger rade rock dramu o glazbi 70-ih
Martin Scorsese i Mick Jagger rade rock dramu o glazbi 70-ih
Autor:
Objavljeno: 8. prosinac 2014. u 8:25 2014-12-08T08:25:00+01:00

U seriji će, između ostalih glumiti i sin Micka Jaggera – James. Winter će napisati scenarij te uz Scorsesea, Jaggera, Ricka Yorna, Victorie Pearman, Emme Tillinger Koskoff i Georgea Mastrasa biti izvršni producent

Kabelska i satelitska televizijska mreža HBO objavila je da će snimati seriju o rock glazbi u kasnim sedamdesetima čiji su izvršni producenti Martin Scorsese i Mick Jagger, piše Variety. Radnja zasad još neimenovane serije smještena je u New Yorku 1970-ih te istražuje drogom i seksom ispunjen glazbeni biznis u doba začetaka punka i disca, kroz oči direktora izdavačke kuće American Century Records koji pokušava vratiti slavu kući i pronaći novi zvuk. Serija će navodno imati devet epizoda.

   Projekt je dugo stagnirao u HBO-u, a označava najnoviju suradnju Scorsesea i Terencea Wintera, nakon HBO-ove serije »Carstvo poroka« (Boardwalk Empire) i za Oscara nominiranog »Vuka s Wall Streeta« (The Wolf of Wall Street). U jednosatnoj drami glumit će Bobby Cannavale kao Richie Finestra, osnivač i predsjednik najbolje izdavačke kuće American Century Records, sa super uhom za otkrivanje talenata. Richie prolazi krizu karaktera kada se suoči s odlukom koja mu može promijeniti život. Olivia Wilde će glumiti njegovu ženu Devon, bivšu glumicu/model koja je živjela boemskim životom 60-ih u New Yorku.

Richiejeva kriza uzrokuje pritisak na njihovu obitelj i tjera je da ponovno uroni u bivši način života. Ray Romano glumit će Zaka Yankovicha, jednog od Richiejevih partnera, čvrstog i pametnog voditelja promocije u izdavačkoj kući s desetljećima iskustva koja još datiraju iz mračnih, s mafijom povezanih dana u tom poslu. Juno Temple glumit će Jamie Vine, ambicioznu asistenticu u izdavačkoj kući.

Ona se koristi svojim sposobnostima kako bi manipulirala ljudima i kako bi se uklopila u razne subkulture njujorškoga glazbenog podzemlja, a sve s ciljem da jednog dana zasjedne na čelo kuće. U seriji će, između ostalih glumiti i sin Micka Jaggera – James. Winter će napisati scenarij te uz Scorsesea, Jaggera, Ricka Yorna, Victorie Pearman, Emme Tillinger Koskoff i Georgea Mastrasa biti izvršni producent.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka