Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Medijski div

Filmski hitovi pune blagajnu, Time Warner povećao dobit

Filmski hitovi pune blagajnu, Time Warner povećao dobit
Filmski hitovi pune blagajnu, Time Warner povećao dobit
Autor:
Objavljeno: 3. svibanj 2017. u 16:04 2017-05-03T16:04:31+02:00

Iz medijskog su diva u srijedu priopćili i da su na dobrom putu da zaključe spajanje s AT&T-om do kraja ove godine

Američki medijski div Time Warner izvijestio je u srijedu o višoj neto dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući uspjehu filmova »Kong: otok lubanja« i »LEGO Batman Movie«.

Prvo ovogodišnje tromjesečje kompanija je zaključila sa 17,4 posto višom neto dobiti, od 1,42 milijarde dolara.

Prihodi su uvećani 5,9 posto, na 7,74 milijarde dolara.

Među pojedinim je sastavnicama grupe najveći generator prihoda, odjel filmskih studija Warner Bros ostvario 8,2 posto više prihode, od 3,37 milijardi dolara. Pritom je do kraja travnja film »Kong: otok lubanja« u kinima širom svijeta ostvario ukupno 562 milijuna dolara prihoda od ulaznica, pokazuju podaci kompanije za prikupljanje podataka o prihodima od ulaznicama Box Office Mojo.

»LEGO Batman Movie« zabilježio je pak više od 308 milijuna dolara.

Odjel Home Box Office, poznat po popularnoj televizijskoj seriji »Igra prijestolja«, povećao je prihode za 4,1 posto, na 1,57 milijardi dolara.

Iz medijskog su diva u srijedu priopćili i da su na dobrom putu da zaključe spajanje s AT&T-om do kraja ove godine. Ta je 85,4 milijarde dolara vrijedna transakcija spomenuta i u predizbornoj kampaniji aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa koji joj se usprotivio.

Time Warner inače – poput ostalih medijskih kompanija - pokušava zadržati gledatelje svojih televizijskih kanala i parirati konkurenciji platformi za streaming video sadržaja, poput Netflixa i Amazonovog Primea.

To je rezultiralo kraćim sezonama televizijskih serija i manjom zaradom scenarista koje plaćaju po epizodi. U utorak su ipak scenaristi i predstavnici filmskih studija u Hollywoodu postigli načelni dogovor o rješenju spora kojim je otklonjen drugi štrajk scenarista u 10 godina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.