Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Kino hit

"Batman v Superman: Zora Pravednika": Oba slavna superjunaka na filmu

"Batman v Superman: Zora Pravednika": Oba slavna superjunaka na filmu
"Batman v Superman: Zora Pravednika": Oba slavna superjunaka na filmu
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2016. u 12:23 2016-03-26T12:23:33+01:00

Prvi izbor za Wonder Woman bila je bondova djevojka Olga Kurylenko, ali je kasnije izbor pao na izraelsku glumicu i manekenku Gal Gadot koja se proslavila ulogom u »Brzima i žestokima«

Redatelj Zack Snyder predstavlja nam Batman v Superman: Zora pravednika, s oskarovcem Benom Affleckom u ulozi Batmana/Brucea Waynea i Henryjem Cavillom u ulozi Supermana/Clarka Kenta, prvi film u kojem gledamo obojicu slavnih superjunaka. Bojeći se postupaka superjunaka s božanskim moćima čije je djelovanje van svake kontrole, moćni osvetnik iz Gotham Cityja kreće u borbu s najcjenjenijim spasiteljem modernog doba, dok se svijet pita kakav mu junak zapravo treba. Sada kad su Batman i Superman u sukobu, ubrzo raste nova prijetnja, a čovječanstvu prijeti veća opasnost od bilo koje s kojom je dosad bilo suočeno.

Redatelj je Zack Snyder, a u filmu osim Affleca i Cavilla glume za nagradu Akademije nominirana Amy Adams kao Lois Lane, Jesse Eisenberg u ulozi Lexa Luthora, Diane Lane u ulozi Marthe Kent i Laurence Fishburne kao Perry White. Tu su i oskarovac Jeremy Irons kao Alfred i Holly Hunter kao Senatorica Finch te Gal Gadot kao Wonder Woman/Diana Prince. Snyder je film režirao prema scenariju Chrisa Terrioa i Davida S. Goyera, a likovi su iz svijeta DC Comicsa.

Film je najavljen prije tri godine na konvenciji Comic-Con u San Diegu, odmah nakon premijere »Čovjeka od čelika« i već je tada redatelj Snyder najavio kako će biti inspirian limitiranim izdanjem »Povratak Viteza tame« Frank Miller, ali će imati originalnu premisu. Osim toga neće biti vezan uz niti jedan od ranijih filmova o Batmanu. Predprodukcija počela je u listopadu 2013., a snimanje je završilo godinu dana kasnije.

Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane, Laurence Fishburne, Harry Lennix, Christina Wren i Michael Shannon reprizirali su svoje uloge iz »Čovjeka od čelika«, a pridružili su im se Ben Affleck, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Ray Fisher i Jason Momoa.

Ovo je drugi put da je Affleck odjenuo kostim superheroja, prvi put to je učinio 2003. kada je bio Daredevil. Prvo nije htio prihvatiti ulogu Batmana.

– Osjećao sam da se ne uklapam u tradicionalni kalup, posebno nakon odličnih filmova koje je potpisao Christopher Nolan, a u kojima je Batmana glumio Christian Bale. No kad mi je redatelj rekao da je koncept posve nov, a tradicija će biti poštovana, prihvatio sam ulogu, priznao je Affleck koji je svojedobno izjavio kako ga je Daredevil uvjerio da nikad više ne glumi superheroja.

Affleck je bio Snyderov prvi izbor za ulogu Batmana, a osim s njim razgovarao je i s Joshom Brolinom. Naime tražio je starijeg glumca kako bi se osjetila razlika između njega i nešto mlađeg Supermana. I sam Nolan bio je uključen u Affleckov angažman. Obožavatelji su jako bili razočarani redateljevim izborom, posebno nakon što ga je Bale uvjerljivo odglumio. Bale je sam priznao kako bi rado ponovo glumio Batmana, iako je rekao da njegov Batman ne pripada niti jednom drugom filmu.

Prvi izbor za Wonder Woman bila je bondova djevojka Olga Kurylenko, ali je kasnije izbor pao na izraelsku glumicu i manekenku Gal Gadot, koja se proslavila ulogom u »Brzima i žestokima«. Ulogu Wonder Women ponovit će i u filmu istog naziva, koji u kina stiže sljedeće godine, ali i u dva nastavka »The Justice League«, najavljenih za 2017. i 2019. godinu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.