Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Urbana tržnica u HKD-u

Art-Bazaar okupio 32 izlagača

Snimio Petar FABIJAN
Snimio Petar FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 19. prosinac 2011. u 21:07 2011-12-19T21:07:00+01:00

Odziv izlagača je izvrstan, a svi koji žele sudjelovati u proljetnom sajmu pozivani su da se jave organizatorima i predstave im radove

RIJEKA U atriju HKD-a na Sušaku otvoren je prednovogodišnji art-Bazaar, sajam rukotvorina i kreativnih predmeta zamišljen kao uvertira u projekt »urbane tržnice« koji bi trebao zaživjeti početkom iduće godine.

   – U Rijeci nedostaje urbanog duha, nema događanja zbog kojih bi vikendom došao u grad i tako smo počeli razmišljati o organiziranju urbane tržnice, po uzoru na slične tržnice vani. Takvo nešto nedostaje Rijeci, a i puno ljudi može sudjelovati u tome. Prvu bismo tržnicu organizirali u proljeće, jednom mjesečno, negdje vani. Ovo je probni sajam, a dobro se poklopio i s predstojećim blagdanima. Budući da je sad u trendu hand made kultura, sve se dobro povezalo, otkrila je predstavnica Udruge art-Bazaar Biba Šehović koja je novi projekt urbane tržnice koja bi okupiljala kvalitetne stvaraoce, umjetnike i rukotvorce pokrenula zajedno s Vanjom Tataj.

   Iako se održava prvi put, odziv izlagača bio je izvrstan, a svi koji žele sudjelovati u proljetnom sajmu pozivani su da se jave organizatorima i predstave im svoje radove.

   U artBazaaru, organiziranom u suradnji s Odjelom gradske uprave za kulturu, sudjeluju 32 izlagača s riječkog područja: Amorositta, Arti in situ, Ava Design, Nata Batisti, Be love, Cubodelubo, Darmar, Eli's fantasy, Feelingfimo, Gabi-san, Ana Glazar, Grdinich Fly, Happy Hobby, Nisa Hrvatin, Ina Ivandić, Saša Jantolek, Kreatura, Đurđica Kršul, Mirna Kutleša, Luce Lu, Marina Marinski, Micica, studio NAR, Rafaela Dizajn, Ronina Rukonić, Svjetlana Šalić, Valentina Stepan, Karmen Širola, Tanjadasimalomanja, Udumbaras, Rea Vargović i Vunarice iz Gorskog kotara.

U manifestaciju se uključila i književnica Vedrana Rudan koja je pokrenula humanitarnu akciju u koju se donacijama ukrasnih predmeta, nakita i sličnog mogu uključiti svi građani. Prihod od njihove prodaje namijenjen je Klinici za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka.

   Sajam će biti otvoren do petka, radno vrijeme mu je od 15 do 22 sata, a ulaz je besplatan ulaz.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka