Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
6. prosinca 2019.
Sigurnost na prvome mjestu

Radovi zatvorili pješačke staze od Ambasadora do lungomara

Foto: A.Kućel- Ilić
Foto: A.Kućel- Ilić
Autor:
Objavljeno: 27. ožujak 2019. u 15:58 2019-03-27T15:58:34+01:00

Prolaz pješačkom stazom iz smjera hotela Ambasador prema obalnoj šetnici bit će privremeno onemogućen tijekom odvijanja radova na obnovi hotela i depadanse zbog sigurnosnih razloga

OPATIJA Sve se više zahuktavaju radovi na hotelu i vili Ambasador u Opatiji koji se mjesecima preuređuju, a do lipnja ove godine, kada se predviđa i kraj investicije te ponovo otvaranje, objekti će prema najavama biti spojeni i povezani u jednu cjelinu. Istovremeno se radi na obnovi oba objekta, koji će za ljetnu turističku sezonu osvanuti u potpuno novom ruhu i uz nove sadržaje vrijedne najviše kategorije.

Unatoč jakoj buri koja je jučer puhala diljem Liburnije, pa čak i u Opatiji koja je inače zaštićena Učkom, no »treća marčana bura je treća marčana bura«, radilo se neumorno na kompletnom gradilištu, kako na samoj zgradi centralnog petozvjezdanog objekta, tako i na njegovoj depandansi.

Budući da je pored hotela Ambasador veliki parkirališni prostor, a ovom dijelu grada često gravitiraju i pješaci, koji za prolaz do mora koriste pješačku oazu između hotela i vile, uz jučerašnje vremenske uvjete je zadržavanje prolaznika i proljetnih turista u zoni investicije bilo vrlo opasno. Kako bi se spriječilo neželjene incidente i to ne samo u vrijeme vremenskih nepogoda, već i do kraja opsežnih radova, iz Grada Opatije su upozorili prolaznike da radi vlastite sigurnosti u idućim danima izbjegavaju ovaj dio grada.

ambasador2

Petozvjezdani hotel 'oblači' novo ruho

Odnosno, u posljednje vrijeme je prolaz za pješake u zoni ovoga gradilišta koja obuhvaća i inače popularnu kraticu od hotela do lungomara postao nesiguran pa su iz Grada Opatije odlučili da će do završetka investicije taj prolaz biti zatvoren. Postavljena je i zaštitna ograda koja, međutim, jučer još nije bila fiksirana te se na vlastitu odgovornost, unatoč tome što je građevnog materijala bilo »na sve strane«, a vjetar se nije smirivao, moglo proći ovom riskantnom zonom gradnje prema lungomaru.

prolaz2

Prolaz između hotela i vile prema lungomaru privremeno zatvoren za pješake

– Obavještavamo građane da će se prolaz pješačkom stazom iz smjera hotela Ambasador prema obalnoj šetnici privremeno onemogućiti tijekom odvijanja radova na obnovi hotela Ambasador i hotelske depadanse zbog sigurnosnih razloga. Naime, budući da je cijelo područje u građevinskoj zoni, Grad želi izbjeći situacije opasne po prolaznike. Radovi na obnovi hotela trebali bi biti završeni do lipnja ove godine – objavljeno je na gradskim web stranicama te se od pješaka očekuje da novo pravilo, bez obzira na dosadašnje navike i praktičnost ovog prolaza, i poštuju.

OGRADA

Postavljena je i zaštitna ograda koja, međutim, jučer još nije bila fiksirana te se na vlastitu odgovornost, unatoč tome što je građevinskog materijala bilo »na sve strane«, a vjetar se nije smirivao, moglo proći ovom riskantnom zonom

Investicija vrijedna gotovo 120 milijuna kuna

Preuređenje i opremanje hotela i vile Ambasador iz sastava Liburnia Riviera Hotela, najavljeno je kao investicija vrijedna gotovo 120 milijuna kuna. Za sezonu 2019., Remisens Premium Hotel Ambasador će imati 243 suvremeno namještene sobe, odnosno obnovljene apartmane, nove dvorane za sastanke, uključujući i kongresnu dvoranu te vrhunske restorane, lounge bar i modernu spa zonu s unutarnjim i vanjskim bazenom.

– Spajanjem romantične i privatne atmosfere vile Ambasador sa zadivljujućim ambijentom hotela Ambasador, našim gostima ponudit ćemo još bolji doživljaj odmora uz najraznolikije usluge i sadržaje – najavljuju na internetskim stranicama LRH-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.