Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Holistički pristup u Poliklinici Terme

Uspješno smršavite uz pomoć 5 važnih savjeta psihologa

Foto. iStock
Foto. iStock
Autor:
Objavljeno: 11. prosinac 2018. u 13:52 2018-12-11T13:52:54+01:00

Na formiranje novih, zdravih životnih navika veliku ulogu imaju vaše misli, koje mogu biti vaši najbolji prijatelji, ali i najveći neprijatelji

Debljina je danas jedna od vodećih bolesti suvremene civilizacije. Povezana je s različitim drugim bolestima, osobito kardiovaskularnim, dijabetesom tipa 2, poremećajem spavanja, određenim vrstama karcinoma, artritisom, astmom i drugim zdravstvenim stanjima.

Voditeljica posebnih programa Poliklinike Terme u Selcu, psihologinja mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof., gdje se program mršavljenja uspješno provodi već više od 25 godina, ističe 5 ključnih faktora zdravog mršavljenja.

1. Uvijek zatražite stručnu podršku

Iznimno je bitno da zatražite savjet i podršku stručnjaka, uz dodatnu podršku osoba kojima vjerujete! Stručnjak će pratiti vaš napredak prema ciljevima, a redovitim razgovorom s vama utvrditi motiviranost, što je ključ uspjeha!

2. Postavite mjerljive ciljeve

Zacrtane ciljeve možete postići isključivo uz stručno vođenje. Uzmite u obzir nekoliko faktora: što je cilj specifičniji, to su vam šanse da ga i ostvarite veće. Ambiciozni ciljevi su dobri, no pretjerano ambiciozni ciljevi mogu djelovati obeshrabrujuće.

3. Vjerujte u sebe

Iznimno je važno fokusirati se, ne samo na ponašanje, već i na percepciju vlastitih sposobnosti da napravite zaokret u vlastitom ponašanju. Snaga naših misli je ogromna. Stoga je bitno da njegujete ili izgradite pozitivan stav – ja to mogu.

4. Jačajte samokontrolu

S većom svjesnošću, lakše postižete rezultat. Jačanjem samokontrole umanjit ćete sve ono što bi vam moglo otežati postizanje cilja. Bitno je da pozitivno percipirate sebe, kao osobu koja ima dovoljno motivacije i ustrajnosti u izazovu pred vama. Vaš stručnjak će vas poticati u procesu promjene obrasca ponašanja, što doprinosi postizanju i zadržavanju mentalnog i fizičkog zdravlja.

5. Odaberite za sebe najoptimalniji program

Program 'po mjeri' jedini će vam omogućiti da ostvarite svoje ciljeve, smršavite i konačno naučite živjeti zdravo. Program mršavljenja 'Terme Selce', već je godinama jedan od najuspješnijih programa Poliklinike. Program je dio 'Healthy living by IBD' kolekcije specijalno kreiranih programa zdravog životnog stila. Rezultati se postižu zahvaljujući timskom radu stručnjaka, koji uključuje psihologa, nutricionistu, liječnike specijaliste, fizioterapeute, kineziologa, medicinsku sestru i ostale stručnjake po potrebi. Svakom pacijentu kreira se program ovisno o zdravstvenom statusu i prema ciljevima te ovisno o mogućnostima. Program traje do 21 dan.

No, koja je stvarno 'tajna uspjeha' programa mršavljenja Terme Selce - gubitak i do 10 kg unutar prva 3 tjedna?

Na formiranje novih, zdravih životnih navika veliku ulogu imaju vaše misli, koje mogu biti vaši najbolji prijatelji, ali i najveći neprijatelji. Holističkim pristupom u Poliklinici Terme ostvarujete svoje ciljeve na način da, uz vidljivo preoblikovanje tijela, mijenjate i vaša ograničavajuća uvjerenja u ona koja vam omogućuju trajnu pozitivnu promjenu. 

prof Iva Brozičević Dragičević

prof. Iva Brozičević Dragičević

Prednosti Terme Selce Programa mršavljenja:

1. Kompletna specijalistička medicinska obrada

2. Plan prehrane prilagođen osobnim ciljevima

3. Pet do sedam terapijskih procedura dnevno

4. Psihološka ravnoteža i otpuštanje stresa

5. Personalizirani savjeti za vježbanje kod kuće

6. Gubitak i do 10 kg unutar prva 3 tjedna

7. Formiranje novih i trajnih zdravih životnih navika

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.