Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
7. prosinca 2019.
Inicijativa dm-a

U subotu besplatni dermatološki pregled na gradskoj plaži u Crikvenici

U subotu besplatni dermatološki pregled na gradskoj plaži u Crikvenici
U subotu besplatni dermatološki pregled na gradskoj plaži u Crikvenici
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2018. u 11:07 2018-07-27T11:07:34+02:00

U subotu, 28. srpnja, na gradskoj plaži u Crikvenici održat će se besplatni dermatološki pregled koji dm organizira u sklopu inicijative "Sunce se nosi bezbrižno". U Crikvenici će madeže i promjene na koži od 16 do 19 sati pregledavati doc. dr. sc. Marija Buljan te će svim posjetiteljima biti na raspolaganju za pitanja i stručne savjete.

Uz besplatni pregled koji dm organizira u suradnji s Hrvatskim dermatovenerološkim društvom s ciljem prevencije bolesti kože te edukacije o zaštiti od UV zračenja, djeca će u sklopu zabavno-edukativnih radionica moći naučiti sve detalje o važnosti sigurne igre na suncu.

Samo prošle godine dm-ovim besplatnim pregledima pristupilo je 1.830 građana, a na daljnje liječenje i praćenje upućeno je 166 pregledanih građana i to zbog atipičnih madeža, karcinoma kože te melanoma. Nakon što su pregledali i savjetovali više od 1.800 ljudi, dermatolozi Hrvatskog dermatvenerološkog društva zaključili su kako većina ljudi dobro zna kako i zašto se zaštititi od sunca, ali jako malo njih to znanje primjenjuje.

Stoga pristupite besplatnom dermatološkom pregledu te od stručnjaka Hrvatskog dermatovenerološkog društva saznajte detalje o rizicima izlaganja UV zračenju i kako se najbolje zaštititi od negativnih posljedica izlaganja suncu.

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.