Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
21. veljače 2019.
Uspješno završena humanitarna akcija Konzuma i domaćih dobavljača

Prikupljeno 312.064 kune za pučke kuhinje

Robert Markt, Slavko Ledić, mons Fabijan Svalina
Robert Markt, Slavko Ledić, mons Fabijan Svalina
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2017. u 17:06 2017-12-20T17:06:09+01:00

Novac prikupljen u velikoj humanitarnoj akciji, koju je Konzum pokrenuo u suradnji s domaćim dobavljačima, namijenjen je pučkim kuhinjama Caritasa i Hrvatskog Crvenog Križa diljem Hrvatske. 

U velikoj humanitarnoj akciji Konzuma i domaćih dobavljača u razdoblju od 23. studenoga do 17. prosinca, prikupljene su 312.064 kune koje su namijenjene za pučke kuhinje Caritasa i Hrvatskog Crvenog Križa diljem Hrvatske. Tijekom akcija izdvajalo se 20 lipa po proizvodu od prodaje oko 150 odabranih i na policama posebno označenih proizvoda tvrtki partnera. U akciju su bile uključene sljedeće renomirane kompanije: Adria Snack Company, Atlantic Grupa, Dukat, Fairtrade, Franck, Jamnica, Kandit, Koestlin, Kraš, Ledo, Meggle Hrvatska, Mlinar, Perutnina Ptuj-Pipo, PIK Vrbovec, Podravka, Saponia, Sardina, Vindija, Zagrebačka pivovara, Zagrebačke pekarne Klara i Zvijezda.

- Ponosni smo na ovu akciju koju smo organizirali u suradnji s našim domaćim dobavljačima te odličan odaziv i vrijedan rezultat koji smo ostvarili s prikupljenim iznosom od čak 312.064 kune, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. Izuzetno sam zadovoljan s kontinuiranom suradnjom s Hrvatskim Caritasom, Hrvatskim Crvenim križem i lokalnim udrugama diljem Hrvatske. Zahvaljujem svim našim partnerima-dobavljačima koji su se uključili u humanitarnu akciju, a osobito našim kupcima koji su prepoznali važnost projekta.

Konzumu, svim proizvođačima čiji su proizvodi bili dijelom ove akcije, a osobito građanima koji su kupnjom omogućili da donacija dođe do sugrađana diljem Hrvatske koji se zbog teških životnih situacija prehranjuju u Caritasovim i crkvenim pučkim kuhinjama, zahvalili su mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa
Uvijek kada mislimo na druge i konkretno svjedočimo solidarnost pokazujemo potrebitima da nisu sami. Pozivam sve koji su podržali ovu humanu akciju da nastave činiti dobro svaki dan jer ta djela i znakovi konkretne blizine donose radost i mir u srca onih koji žive u oskudici, istaknuo je mons. Svalina, te svima poželio sretan i blagoslovljen Božić .

Radost da još uvijek postoje brojni ljudi velikog srca koji su sposobni prepoznati nevolju drugih i pokazati im da nisu sami, istaknuo je i Robert Markt, te dodao da nikada nije bilo važnije podsjećati ljude na zajedništvo i solidarnost, a to je ono što Hrvatski Crveni križ svakodnevno nastoji činiti.

Iznos prikupljen u akciji ravnomjerno je raspoređen Hrvatskom Caritasu i Hrvatskom Crvenom križu, a bit će iskorišten za osiguravanje dodatnih obroka za korisnike 28 pučkih kuhinja smještenih u 22 grada na području cijele Hrvatske. U njima se svakodnevno podijeli više od 4.600 obroka socijalno ugroženim osobama svih dobnih skupina – samcima, obiteljima i beskućnicima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno