Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
Zeleni sajam i Zeleni filmski festival

PROGRAM "ZELENI DANI" u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji

PROGRAM "ZELENI DANI" u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji
PROGRAM "ZELENI DANI" u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji
Objavljeno: 18. prosinac 2017. u 0:10 2017-12-18T00:10:00+01:00

Prisustvovanje svim programima i projekcijama je besplatno

Zeleni sajam je gospodarsko - edukativna manifestacija koja ima za cilj promovirati zelene tehnologije, znanja, vještine te održivo poduzetništvo i razvoj.

Građani će se na ovaj način upoznati s najnovijim dosezima vezanim uz zelenu tematiku u svimgospodarskim granama te također u svim onim poljima društvenih  djelatnosti koje su važne za njihovo zdravlje i zdrav život.

Organizator programa je udruga Ekološko socijalni forum. Program se provodi pod pokoviteljstvom Primorsko-goranske županije te u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Zeleni filmski festival - ZEFF je projekt udruge Ekološko socijalni forum koji ima za cilj promovirati održivi razvoj i sve one ideje i vrijednosti koje potiču zaštitu prirode uz čim snažniji socijalni angažman. Držimo da su filmski festivali jedan od najatraktivnijih načina za privlačenje interesa šire javnosti, čime ćemo još jedanput skrenuti pažnju na probleme očuvanja prirode, socijalne pravde i razvoja demokracije.

Zeleni filmski festival je festival filmova koji se vežu uz zeleni način života, održivi razvoj, zaštitu okoliša, zdravu hranu, obnovljive izvore energije, klimatske promjene, ljubav prema životinjama i očuvanje ugroženih životinjskih vrsta, bio-raznolikost, problem pitke vode, zaštitu oceana i problem kiselosti morskih vrsta, zbrinjavanje otpada i recikliranje, duhovnost, globalno zagrijavanje, ekološki aktivizam, koncept zelenih gradova i urbanih sredina i sl.

Jednako važan dio Zelenog filmskog festivala su i predavanja, radionice, paneli, diskusije i ostali oblici edukacije javnosti koji se provode u suradnji s institucijama, ustanovama, udrugama i pojedincima koji se tematski nadovezuju na sadržaj Zelenog filmskog festivala.

Udruga Ekološko socijalni forum osnovana je s ciljem promocije i popularizacije ekologije, zaštite okoliša, održivog i ruralnog razvoja te zdravog života kroz gospodarske, obrazovne i kulturne djelatnosti, društveno poduzetništvo i volonterstvo.

Udruga je osnivač i pokretač "Zelenog filmskog festivala" koji se svake godine održava u Rijeci te također provodi i program "Zeleni filmovi i u vašoj školi".  Nakladnik je časopisa "Green Life", lifestyle magazina koji ima cilj popularizirati ekologiju i zdrav život.

Više saznajte OVDJE

zeleni-sajam

3.zeleni-filmski-festival-b2

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!