Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
7. prosinca 2019.
IZLETIŠTE ŠUMSKA BAJKA

Od zapuštenog obiteljskog imanja do atraktivnog turističkog odredišta

Od zapuštenog obiteljskog imanja do atraktivnog turističkog odredišta
Od zapuštenog obiteljskog imanja do atraktivnog turističkog odredišta
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2019. u 8:33 2019-05-15T08:33:00+02:00

Posjetitelji “Šumske bajke” imaju na raspolaganju sve za savršen izlet u šumi: ražanj, peku, roštilj, "Zimski vrt" s kaminom, boćalište, dječje sadržaje…

 

Šumska bajka, atraktivno izletište u Liču ovih se dana uljepšava kako bi što spremnije dočekalo novu nadolazeću izletničku sezonu. Ovo izletište započelo je s radom 2017/18. godine, a nastalo je na velikom obiteljskom posjedu površine 40.000 m2, koje je desetljećima bilo zapušteno. Nekon ledoloma koji je poharao Gorski kotar, započelo se s čišćenjem i uređenjem te je tako malo pomalo nastala ideja da se na tom prostoru osmisli izletište za djecu.

Izletište za sve dobne skupine

- Sve ove ideje i želje ostale bi slovo na papiru da nije bilo razumijevanja i sufinanciranja od strane Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma RH, Općine Fužine i TZO Fužine. Svima im od srca hvala jer su omogućili da kroz Šumsku bajku turistička ponuda ovog područja bude još kvalitetnija i raznovrsnija – iskreno nam izgovara Renata Juričić, vlasnica Šumske bajke. Zahvaljući sredstvima Primorsko-goranske županije i Ministarstva turizma, ovo izletište, koje je prvotno bilo namijenjeno djeci, ovih je dana obogaćeno s čak šest roštilja, boćalištem te nizom drvenih stolova i klupa, koje nude čak 150 sjedećih mjesta, pozicioniranih po cijelom posjedu.

Uvođenjem niza novih sadržaja, ova lokacija nije više samo mjesto idealno za druženje polaznika vrtića, njihovih roditelja i školaraca, već se polako pretvara u izletište gdje svoje mjesto za odmor i opuštanje u prirodi mogu naći sve dobne skupine. U odnosu na 2017. godinu, kad je prvotni cilj bio očistiti prostor uništen ledolomom i urediti ga tako da djeca mogu uživati u šumi, do danas je učinjen bitan iskorak.

Od proslava do teambuildinga

- Čišćenjem i uređenjem terena željeli smo nekako darivati život tom ledolomom uništenom krajoliku, a budući da djeca uvijek znače život, željeli smo urediti prostor baš za njih pa smo postavili ljuljačke, tobogane, trampolin, klackalice, drvene stolove i klupe te taburee za djecu, a posebnu pažnju posvetili smo izradi i postavljanju skulptura drvenih životinja uz koje su postavljene i edukativne table, pa se uz druženje na svježem zraku može puno toga saznati o, primjerice, medvjedu, vuku, divljoj svinji, orlovima, jelenskoj divljači i još mnogim drugim životinjama koje obitavaju u Gorskom kotaru – ističe Renata Juričić .

Najatraktivniji dio ponude koju nudi Šumska bajka - jer upravo u tom dijelu uživa najveći broj djece – je gater u kojem zajedno u harmoniji žive četiri lijepe srne i dvije odrasle divlje svinje, nazvane Miško i Mala. Odrasli posjetitelji “Šumske bajke” imaju na raspolaganju ražanj, peku i šest roštilj, odnosno "zimski vrt" s kaminom i prostorom za pedesetero ljudi, stoga ovo izletište često postaje mjesto raznih proslava: rođendana, djevojačkih i momačkih večeri, obljetnica mature, kao i za teambuildinge te sličnih druženja vezanih uz zabavu i opuštanje u prirodi.

FOTO_5

U srpnju još atraktivnih sadržaja

Uz sadržaje za djecu i roštilje za odrasle, dio prostora uređuje se za robinzonski turizam, stoga ćete uskoro moći noćiti i nekoliko dana provesti na lovačkoj čeki duboku u šumi. Također, uskoro se započinje i sa izgradnjom amfiteatra u šumi, koji će biti smješten u prostoru kojeg je (dok nije bilo sve uređeno i dok nije iskopan potok) napravila voda.

Prikupljen je materijal i čekaju se sunčani dani da bi se amfiteatar u prirodi mogao graditi. Otvaranje je predviđeno u srpnju ove godine, a bit će obilježeno prigodnim programom za sve dobne skupine.

FOTO_1

FOTO_8

Rezervirajte svoje mjesto u šumi

Izletište Šumska bajka nema striktno radno vrijeme, ali pozivom na 098/326-573 moguće je dogovoriti dolazak i boravak, kao i rezervaciju roštilja ili zimskog vrta. Šumsku bajku pratite i na Facebooku https://www.facebook.com/izletiste.sumska.bajka/

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.