Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 3n
Sutra: 7° 7° 3n
17. prosinca 2018.

Nova nada za nesigurna vremena – povodom 500 godina reformacije

Nova nada za nesigurna vremena – povodom 500 godina reformacije
Nova nada za nesigurna vremena – povodom 500 godina reformacije
Objavljeno: 19. listopad 2017. u 23:59 2017-10-19T23:59:00+02:00

Od 20. do 24. listopada će se u Rijeci u dvorani Euroherca održati interaktivna predavanja posvećena sudbonosnim pitanjima egzistencije: o čovjekovom porijeklu i identitetu, dubokim čežnjama ljudskog srca i smislu postojanja te nadi u budućnost bez iluzija.

Cijela je 2017. godina diljem svijeta posvećena 500. obljetnici reformacije, svjetskog vjerskog i društvenog pokreta koji je promijenio svijet i ostavio neizbrisiv trag na religijskoj karti svijeta. Budući da je temeljni izvor ideja koje su pokrenule reformaciju bila Biblija ili Sveto pismo, dr. Radiša Antić, sveučilišni profesor iz Engleske i poznati govornik će u pet predavanja predstaviti nekoliko bisera biblijske literature.

Može li Biblija i danas, u vrlo nesigurnim i nepredvidivim vremenima uliti nadu? Koji značaj ona ima za modernog čovjeka? Koji je utjecaj ona izvršila na čovječanstvo? Ima li ona i danas fascinantnu moć promjene čovjekovog života? Što ona govorio Bogu, čovjeku, svijetu i budućnosti?

Tumačenje izabranih biblijskih narativa je doprinos izgradnji kvalitetnih odnosa i uravnoteženog života u turbulentnom 21. stoljeću.

Predavanja su svakoga dana u 18 sati. Ulaz je slobodan, a naslove tema možete pronaći na linku www.adventisti-rijeka.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uživanje u raskoši
Lisca Selection

Uživanje u raskoši