Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. rujna 2019.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje u kampanji „Zaposli se u Hrvatskoj“

Ministarstvo rada i  mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje u kampanji „Zaposli se u Hrvatskoj“
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje u kampanji „Zaposli se u Hrvatskoj“
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2018. u 8:56 2018-05-28T08:56:03+02:00

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje pokrenuli su kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“ kojom žele snažnije potaknuti domaće radnike na zapošljavanje u Hrvatskoj. Sugrađane u potrazi za poslom, poslodavce i široku javnost žele upoznati s mjerama aktivne politike zapošljavanja te s drugim projektima koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda, poput projekta „Zaželi“ ili lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja.

U prošlog i ovoj godini više od 45.000 osoba iskoristilo barem jednu od devet mjera aktivne politike zapošljavanja i zaposlilo se u Hrvatskoj. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje žele aktivirati nezaposlene osobe iz evidencije Zavoda, dodatno ih obrazovati te potaknuti na korištenje mjera, u skladu s novom paradigmom individualiziranog pristupa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje svakoj nezaposlenoj osobi.

Dođite u utorak 29. svibnja, u 16:30 sati, na javno predstavljanje kampanje „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu gdje ćete se moći izravno obratiti savjetnicima za mjere i dobiti sve informacije na jednom mjestu.

Od mjera aktivne politike zapošljavanja posebno ističu mjeru samozapošljavanja, namijenjenu onima koji imaju održivu poslovnu ideju, mjeru pripravnik za one koji traže prvi posao, mjeru za osposobljavanje, odnosno stjecanje znanja i vještina na radnom mjestu, mjeru za dodatno obrazovanje i prekvalifikaciju nezaposlenih te „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjen dugotrajno nezaposlenim ženama koje skrbe o starijim osobama i pomažu im u kućanstvu.

I Vi možete iskoristiti mjere i sudjelovati u projektima koje provode Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje! Obratite se svojem savjetniku u uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje osobno, mailom, putem internetskih stranica ili na društvenim mrežama, a oni će se potruditi pronaći mjeru koja odgovara vašim potrebama i preporučiti Vam kako ostvariti potporu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.