Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.

Klima uređaji postali su sastavni dio naših domova

Klima uređaji postali su sastavni dio naših domova
Klima uređaji postali su sastavni dio naših domova
Autor:
Objavljeno: 4. lipanj 2018. u 15:20 2018-06-04T15:20:00+02:00

Prije dvadesetak godina, jedini klimatizirani prostori bili su trgovine i prostorije velikih kompanija. Danas je klima uređaj dostupan svima i samim time svakodnevica užurbanog svijeta. Dolaskom ljeta, rastu temperature i sve ih je teže podnositi, osobito u našem domu ili na radnom mjestu.

Neudobnost na radnom mjestu može utjecati na produktivnost tijekom radnog dana, a nepodnošljive temperature u našem domu neće nam dati priliku da se odmorimo nakon dugog i stresnog dana.

Iako nam uvelike olakšavaju svakodnevicu, klima uređaji mogu imati utjecaj i na zdravlje. Ako je temperatura prostorije zbog klima uređaja manja ili viša za 7 stupnjeva, ili ako klima uređaj puše direktno na osobu, moguće su posljedice poput prehlade, bolova u vratu i upale uha, ali prednost klime za zdravlje je svakako manje stresa za organizam tijekom velikih vrućina, osobito za srčane bolesnike.

Klima uređaj je prijeko potreban u moderno doba i sve više postaje sastavni dio modernih domova, a izbor na tržištu je zaista velik.

Prilikom biranja idealnog klima uređaja, bitno je usredotočiti se na nekoliko važnih značajki klime. Najčešće je prvo što primijetimo pri odabiru klime izgled, odnosno veličina i vrsta klima uređaja. Potom slijede funkcije kao što su hlađenje, grijanje, pročišćavanje zraka od peludi i vlage te osvježavanje prostora te na kraju cijena koju smo spremni platiti za kvalitetnu klimu koja će dugo trajati.

Cilj klima uređaja, svakako je učiniti naš boravak u zatvorenim prostorijama ugodnijim i privlačnijim. Tvrtka Vaillant sve je više prepoznata na tržištu kao brend koji osim inovativnih i ekološki prihvatljivih sustava grijanja i hlađenja, nudi i kvalitetne klima uređaje.

Vaillant svojim dugogodišnjim radom i razvojem inovativnih rješenja za energetski učinkovite i ekološki prihvatljive sustave grijanja, hlađenja i ventilacije s naglaskom na obnovljivim izvorima energije, korisnicima diljem svijeta garantira kvalitetu svojih proizvoda.

Trenutno jedna od najpopularnijih klima brenda Vaillant svakako je climaVAIR exclusive VAI 5. Uz energetsku učinkovitost razreda do A+++ i zahvaljujući tehnologiji 3D DC ova klima uvelike štedi energiju tijekom rada. Pružajući maksimalni komfor tijekom cijele godine, odnosno uz grijanje, hlađenje, ventilaciju i odvlaživanje, uz integrirani ionizator, ova klima predstavlja ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R32 sukladno odredbama EU. Vaillantova clima VAIR exclusive VAI 5 vrlo je jednostavna za rukovanje i održavanje, a svojim se dizajnom savršeno uklapa u bilo koju prostoriju.

Uzimajući u obzir važnost dobrog odmora i kvalitetnog okruženja kada je u pitanju posao u današnje vrijeme, nikako ne možemo zanemariti važnost i ulogu klima uređaja u domu i na radnom mjestu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.