Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.

HAMAG-BICRO KROZ BOND LOKALNIM PODUZETNICIMA OLAKŠAVA POSLOVANJE

HAMAG-BICRO KROZ BOND LOKALNIM PODUZETNICIMA OLAKŠAVA POSLOVANJE
HAMAG-BICRO KROZ BOND LOKALNIM PODUZETNICIMA OLAKŠAVA POSLOVANJE
Objavljeno: 19. rujan 2019. u 9:56 2019-09-19T09:56:00+02:00

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultatepilot-projekta BOND - Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je pokrenut 2017. godine s ciljem okupljanja različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija na jednom mjestu, kako bi se malim i srednjim poduzetnicima olakšao pristup informacijama. Kroz projekt BOND nastoje se smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Konferenciju je pozdravnim obraćanjem svečano otvorila Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, a potom se prisutnima obratio Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a: „Kako bismo svim poduzetnicima omogućili jednostavniji i brži pristup informacijama, HAMAG-BICRO je kroz projekt BOND odlučio decentralizirati svoje usluge, odnosno osigurati personalizirani pristup svakom malom poduzetniku dolaskom u njihove lokalne sredine te upoznavanjem s njihovim izazovima i prilikama.“

Mario Turalija -2

„Osim uspostavljenih pet pilot-usluga za poduzetnike, značajan rezultat ovog projekta su i specijalističke edukacije koje je BOND tim unutar HAMAG-BICRO-a organizirao tijekom protekla tri mjeseca za predstavnike poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Kroz edukacije su obuhvaćena znanja potrebna svakom poduzetniku – od organizacije rada nabave, proizvodnje, digitalnog marketinga, istraživanja tržišta i analize potrošača pa sve do naprednog financijskog izvještavanja, upravljanja rastućom tvrtkom, strateškog poslovnog planiranja i unaprjeđenja poslovnih procesa.“, nadodao je Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a.

Ante Janko Bobetko

Rezultate projekta, uspostavljenih pet pilot-usluga prezentirala je Tamara Sarvaš, ravnateljica Sektora za za razvoj i podršku korisnicima. Potom se ispred poduzetničkih potpornih institucija prisutnima obratio Ivan Plačko, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Tamara Sarvaš

 

Kao najveću vrijednost mreže BOND za PBIRO smatram pristup kvalitetnoj edukaciji te umrežavanje s drugim poduzetničkim potpornim institucijama iz cijele Hrvatske kako bismo zajednički pokušali riješili probleme naših poduzetnika. Uz to, kroz ovaj projekt, poduzetničke potporne institucije dobile su mogućnost da standardiziraju svoje usluge i na taj način unaprijede i ekonomiziraju operativne procese unutar samog PPI-a“, istaknula je Tina Đurišić, direktorica PBIRO-a.

 

Sudionici konferencije

Iz Primorsko-goranske županije i Istre, u radu mreže BOND sudjeluju Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o., Poslovni biro PBIRO d.o.o., Centar za inovacije i poduzetništvo d.o.o., Lokalna razvojna agencija Pins, Poduzetnički centar "Vinodol" d.o.o. i Srce Istre. Kao dio BOND projekta, imali su priliku testirati svih pet razvijenih pilot-usluga te su ih ocijenili korisnima za učinkovitije poslovanje.

Obavezni elementi  logotipi- EU zastava, Regionalni fond, HAamag BICRO i...

Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.