Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.

Grad, regija, Europa, svijet: Uspješna suradnja Lufthanse i zračne luke Trst duga 30 godina

Ovako je to bilo 1987. godine
Ovako je to bilo 1987. godine
Objavljeno: 6. rujan 2017. u 9:49 2017-09-06T09:49:35+02:00

Lufthansa grupa obilježila je 30. godišnjicu u zračnoj luci Trst: prvi let LH5584 iz Münchena sletio je ovdje 30. kolovoza 1987., s rastom prometa iz godine u godinu i podržavajući integraciju Friuli Venezia Giulia s ostatkom svijeta u posljednja tri desetljeća.

Lufthansa sada ima 3 dnevna leta, tjedno dvadesetak, od Trsta do Münchena, koristeći Bombardier CRJ900 mlažnjake. U prvom semestru 2017. godine zrakoplov je prevezao više od 57.800 putnika, zabilježivši izvrstan pozitivni trend od 12,4%.

Lufthansini letovi jamče izvrsne veze s Münchenom, "omiljenom talijanskom zračnom lukom ".

Mnoga europska odredišta kao Düsseldorf, Bruxelles, Hamburg, Amsterdam, London, Helsinki i Berlin povezujemo s nekoliko dnevnih povratnih letova, a i mnogo udaljenih odredišta - na primjer Miami, New York, San Francisco, Los Angeles.

Također su dostupni i Chicago, Šangaj, Mexico City, Tokyo, Washington i Delhi.

Velik dio dolaznog prometa je iz Njemačke, SAD-a, Velike Britanije, Švedske, Norveške, Hrvatske i Belgije.

- Naša 30-godišnja prisutnost u zračnoj luci Trst je znak naše opredijeljenosti za talijansko tržište - europsku zemlju s najvećim brojem odredišta Lufthanse - a osobito za Trst i regiju. Zahvaljujući Lufthansi, putnici mogu iskoristiti izvrsne veze u modernom središtu Münchena na 136 odredišta u 46 zemlje svijeta, komentirao je Steffen Weinstok, viši direktor prodaje, Italy & i Malta Lufthansa Group.

Friuli Venezia Giulia, osobito Trst, povijesno  su i emocionalno vezani za srednjoeuropsku kulturu. Obilježavanjem ove obljetnice zajedno s našim prijateljima, Lufthansa podsjeća sve nas na ulogu koju naša regija ima u Europi, kao mjesto susreta, kulture i razmjene znanja. Zbog tih razloga smo sretni što surađujemo s Lufthansom.

Antonio Marano, predsjednik Zračne luke Trst

TSA_Partenze

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka