Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
19. studenoga 2019.
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja

Festival samoniklog bilja
Festival samoniklog bilja
Autor:
Objavljeno: 23. travanj 2019. u 10:03 2019-04-23T10:03:39+02:00

DESETO JUBILARNO IZDANJE PUNO ZANIMLJIVIH DOGAĐANJA

Ljubitelji prirode, zdravog načina života i zdrave hrane i ove će godine uživati u brojnim predavanjima i radionicama posvećenim pravilnoj prehrani, kozmetici, aromaterapiji, ali i mogućnostima uzgoja i zaštite bilja, te prepoznavanju začina i čajeva.

Prvi će puta biti gost i poznati hrvatski arhitekt Architect Ante Vrban koji će svoje predavanje posvetiti interakciji arhitekture i samoniklog bilja, a ljekovito bilje i začini sv. Hildegarde (Višnja Bartolovic) bit će nova i posebna tema.

20160423-ALI_2419

U gastro dijelu manifestacije, poznati chef Ribarev SIN-David Skoko u nedjelju će u prezentacijskoj radionici prirediti porcije jela na bazi ribe i samoniklog jestivog bilja. Dan ranije, u subotnje poslijepodne naši gosti iz Španjolske organiziraju gastro show »Kršanski tris – šparoge,tagarnin i flamingo«. Španjolski grad Alconchele iz pokrajine Extremadura domaćin je sličnog sajma i slavi šparoge i biljku tagarninu koja raste u njihovom podneblju. Jedan od njihovih profesionalnih kuhara bit će i naš gost - Tomas Carbonera te će i našim posjetiteljima prirediti jela na bazi spomenute biljke i šparoga.

Uz već tradicionalnu biciklijadu, ove će se godine po prvi puta organizirati i trek utrka »Izgubljeni herbarij«!

Radionice izrade čokolade sa samoniklim biljem za najmlađe, već tradicionalno pokazno branje bilja na kršanskim livadama i još puno toga obogatit će i ovogodišnju manifestaciju koju organiziraju i ove godine Općina Kršan i Turistička zajednica.

Pozivamo vas da posljednjeg vikenda u travnju i Vi budete dio ove lijepe priče, 10. jubilarnog Festivala samoniklog bilja!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija