Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
29. veljače 2020.
Srednji Dunav

Festival Dunava oduševio posjetitelje

Festival Dunava oduševio posjetitelje
Festival Dunava oduševio posjetitelje
Objavljeno: 14. ožujak 2019. u 8:43 2019-03-14T08:43:00+01:00

Sve ljepote, raskoš i atrakcije regije Srednjeg Dunava predstavljene su na Festivalu Dunava u zagrebačkom kinu Europa. Za sve je građane promovirana gastronomska ponuda, vinari, turistički sadržaji, urbane i kulturne manifestacije hrvatskog i vojvođanskog Podunavlja praćene zvukom gajdi te fantastičnim nastupima pjevačice Zrinke Posavec, repera Kanđije i PodiumBrassQuinteta s repertoarom zvukova Dunava.

 

Kino Dunav14

Dio je to projekta „Central Danube Tour – jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Dunava“, koji se sufinancira iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Vodeći partner je JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije uz županijske institucije i partnere Grad Ilok i Autonomnu pokrajinu Vojvodine te Dunavski centar za kompetenciju.

-Ideja za ovaj projekt nastala je prema sličnom prekograničnom turističkom projektu na granici Italije, Slovenije i Austrije. Prema njihovim sjajnim iskustvima pokrenuto je stvaranje nove jedinstvene destinacije Srednjeg Dunava - istaknula je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

 

Kino Dunav23

Da interes za destinaciju Srednji Dunav postoji, pokazali su i brojni posjetitelji u kinu Europa, kao i na dosadašnjim predstavljanjima ovog projekta na europskim sajmovima.

 

-Svake godine 100 tisuća Slavonaca odu na odmor na Jadran i u Zagreb. Želimo da i kod nas ujesen i zimi dođe 100 tisuća turista iz ostatka Hrvatske –rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, dodajući kako se gastronomska i vinska ponuda destinacije može sjajno nadopuniti s cruisingom te plažama Dunava.

 

Kino Dunav30

Najbolja vina, sjajne delicije, vrhunska glazba, urbani festivali i aktivan odmor, tek su dio bogate turističke ponude koju krije destinacija Srednji Dunav, a zahvaljujući ovom projektu sažeta je u devet različitih turističkih paketa koji obuhvaćaju etnografsku, kulturnu i gastronomsku ponudu te biciklističke rute s naglasakom na okuse i mirise Dunava.

LOGOTIPOVI FESTIVAL DUNAVA

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.