Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.

Besplatno voće i povrće za Katoličku OŠ Josip Pavlišić

Besplatno voće i povrće za Katoličku OŠ Josip Pavlišić
Besplatno voće i povrće za Katoličku OŠ Josip Pavlišić
Autor:
Objavljeno: 10. lipanj 2019. u 10:08 2019-06-10T10:08:00+02:00

„Kaufland škola voća i povrća“ društveno je odgovoran projekt u sklopu kojeg će u školskoj godini 2019./2020. Kaufland Hrvatska osnovnim školama diljem zemlje svaki tjedan donirati svježe voće i povrće, a zahvaljujući brojnim radovima učenika, u Rijeci je pobijedila Katolička OŠ Josip Pavlišić

Projekt „Kaufland škola voća i povrća“ pokrenut je2017. godine i do sada je ovaj trgovački lanac u 2 godine projekta ukupno donirao preko 200 tona voća i povrća za gotovo 30 000 učenika. S ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, natjecanje je aktivno uključivalo same učenike koji su imali zadatak nacrtati što više voća ili povrća te osmisliti Kauflandova superjunaka koji se zdravo hrani, voli voće i povrće, ali i brine o okolišu i razvrstava otpad.

Od preko 120 pristiglih prijava, u svakom je gradu u kojem se nalazi poslovnica Kauflanda pobijedila jedna osnovna školate je tako za školsku godinu 2019./2020. postignut cilj: pronađeno je 39 javnih osnovnih škola koje će tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće.

„Kaufland škola voća i povrća više je od same donacije proizvoda školama u cijeloj zemlji. Izuzetno smo ponosni na ovaj projekt jer, osim što djeci pružamo mogućnost redovite konzumacije zdravih namirnica, šaljemo im također poruku da vlastitim trudom, u ovom slučaju svojim crtežima, mogu učiniti dobro djelo za čitavu školu. Stoga smo i cijelu kampanju posvetili upravo njima – superjunacima. Čestitamo Katoličkoj OŠ Josip Pavlišić od srca“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

Popis svih pobjednika i više informacija o projektu pronađite na www.kaufland.hr/skolevip.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.