Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Nemaju drugog izbora

video NEHUMANI UVJETI Zatvorenice u Burkini Faso kaznu služe zajedno s bebama i djecom

Izvor: Screenshoot/Youtube
Izvor: Screenshoot/Youtube
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2018. u 18:53 2018-12-28T18:53:30+01:00

Ovdje nema lijeka za bebu jer nema ni ljekarne, životni uvjeti nisu dobri, tako da nije lako, rekla je Pascaline Ouedraogo, jedna od majki zatvorenica

U ženskom zatvoru u Ouagadougouu, 13 beba i mališana su u pritvoru uz majke. Mnoge osuđene majke nemaju drugog izbora nego da sa sobom povedu djecu unatoč lošim higijenskim uvjetima i nedostatku sredstava za adekvatnu brigu o djeci.

-Ovdje nema lijeka za bebu jer nema ni ljekarne, životni uvjeti nisu dobri, tako da nije lako, rekla je Pascaline Ouedraogo, jedna od majki zatvorenica.

Aktivisti su upozorili na stanje djece koja u zatvoru dijele svakodnevni život sa svojim majkama.

-U našim zatvorima liječimo gotovo svaku bolest paracetamolom, ali bebama treba sirup i kaša. To moramo uzeti u obzir, ali adekvatni resursi ne postoje, kazao je Freeman Tapily, zatvorenički aktivist.

Uvjeti zatvorenica su u najmanju ruku žalosni, što je potvrdila i upraviteljica zatvora, Ruth Jenssien.

-Nekim zatvorenicama se i dalje sudi, a ima i osuđenih. Ćelije su stisnute i pretrpane. Nema dovoljno mjesta, zaključuje upraviteljica.

Broj djece koja žive u zatvorima u Burkini Faso, jednoj od najsiromašnijih zemalja na svijetu, procjenjuje se na oko 30. Nacionalni podaci navode da je broj žena u zatvoru oko 300 u cijeloj zemlji.

Video je objavljen na Youtube kanalu Africanewsa:

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.