Antonija Mišura kao princeza

U Šibeniku sutra počinje trodnevni Srednjovjekovni sajam

Hina

Princeza osmog izdanja šibenskog srednjovjekovnog sajma bit će šibenska košarkašica i najljepša olimpijka Antonija Mišura, otkrio je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika



ŠIBENIK – Od sutra 7. do nedjelje 9. rujna na šibenskim ulicama i trgovima održat će se Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, a kako je danas najavio dogradonačelnik Petar Baranović, iako je proračun nešto manji nego prošlih godina na sajmu će sudjelovati 200 izvođača i 300 izlagača, što je gotovo isto kao i lani.


Program će početi  mimohodom Šibenske narodne glazbe i okupljanjem sudionika na Poljani, te svečanim otvorenjem na Trgu Republike Hrvatske. Princeza osmog izdanja šibenskog srednjovjekovnog sajma bit će šibenska košarkašica i najljepša olimpijka Antonija Mišura, otkrio je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika koja stoji iza organizacije Sajma.


U subotu navečer upriličit će se pomorska bitka, a scenarij će pratiti bitku iz 1378. kad su Mlečani s mora napali Šibenik. Prikaz sraza Šibenčana i Mlečana završit će na tvrđavi sv. Mihovila.




Sajam i ove godine ima međunarodni značaj jer osim povijesnih postrojbi s područja Hrvatske, u Šibeniku će se predstaviti gosti iz Italije i Makedonije, koju će predstavljati sopranistica Makedonske opere i baleta Deshira Ameti – Krilu, najpoznatiji makedonski pop izvođač Arian Krliu, te dirigent i kompozitor Aleksandar Lekovski.


U subotu navečer organizatori su najavili održavanje zadnje ovogodišnje Ribarske fešte.