Prostor Plus i OŠ Vežica

U Filodrammatici u subotu premijera plesne predstave “Fibres”

Kim Cuculić

Predstava je jedan od rezultata radionica suvremenog plesa koje su angažirale dvadesetak polaznika/ca Prostora Plus te desetak polaznika OŠ Vežica za klasični balet i suvremeni ples, a uključivale su i izvedbe na Women in Jazz Festivalu



RIJEKA Plesna predstava »Fibres« premijerno će biti prikazana u Filodrammatici u subotu, 25. lipnja, u 19.30 sati. Ovime će biti predstavljena jednogodišnja suradnja Prostora Plus i Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica u Rijeci, namijenjena mladim profesionalnim plesačima i plesačicama.


Predstava je jedan od rezultata radionica suvremenog plesa koje su angažirale dvadesetak polaznika/ca Prostora Plus te desetak polaznika OŠ Vežica za klasični balet i suvremeni ples, a uključivale su i izvedbe na Women in Jazz Festivalu.


Koreografija »Fibres« nastala je na temelju istoimenog glazbenog djela dvojca JMZM koji čine Josip Maršić i Zoran Medved, a kojeg oni opisuju kao razgovor glazbe i zvuka.




U ovu je konstelaciju uveden trio koji čine Anika Cetina, Renata Mavrić i Nermina Mehić, a koji otkriva pokretom kako se povezuju tijela u prostoru, kakve su naše granice u susretu s drugim te gdje je i kada susret uopće moguć.


U program će biti uključena i koreografija »Untitled Solo (2001) Multiplied«, premijerno izvedena u HNK-u Ivana pl. Zajc u lipnju 2016.


Riječ je o plesnom komadu nastalom na tri pjesme benda Latin Playboys. Plesne su dionice izvedene iz sola koji je Kate Foley koreografirala za kameru (2001) te ih izvode Anika Cetina, Renata Mavrić i Eva Šustar.


Ulaz na predstavu je slobodan, no s obzirom da je broj sjedala ograničen, mjesto je potrebno rezervirati putem e-maila: [email protected].